Okullarda yeni dönem. 3 gün tatil

Okullarda yeni dönem. 3 gün tatil

Okullarda yeni dönem

Finlandiya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmaya başlanan 4 gün iş, 3 gün tatil modelinin iş verimini artırması üzerine modelin Türkiye’de de hayata geçmesi için hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yeni modelin önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanmaya başlanması planlanıyor. Eğitimde 4 gün okul, 3 gün tatil modeli Uygulamanın hayata geçirildiği ülkelerde olumlu geri dönüşler alınan sistemin şimdi de eğitim sektöründe uygulanması gündemde.

Özellikle okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amacı sosyalleşmeyi teşvik etmek. Finlandiya, söz konusu sistemi uygulamaya koymak amacıyla harekete geçti.

Mevcut düzende Finlandiya'da günlük ders saati 4 saati geçmezken, bu süre Türkiye'de günlük 11 ders saatine kadar çıkabiliyor. Finlandiya'nın 4 gün okul, 3 gün tatil sistemini hayata geçirmesiyle birlikte Türkiye'nin de bu konuda adım atması ihtimal dahilinde.

Yeni modelin 2023-2024 eğitim sezonunda uygulanması planlanıyor. Çok uzak bir olasılık gibi görünmeyen bu uygulamanın eğitimde verimi artırması, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesini sağlaması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.