Okullardaki Yetiştirme Kurs Sistemi Kökten Değişiyor

Okullardaki Yetiştirme Kurs Sistemi Kökten Değişiyor

Okullardaki Yetiştirme Kurs Sistemi Kökten Değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı daha nce yaptığı açıklama ile yeni eğitim-öğretim yılının sonunda, dershane ve destekleme kursları kapatacağını duyurmuştu. Bakanlık kursların kapatılmasının ardından oluşacak boşluğu kapatmak ve talepleri karşılamak amacı ile,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekli kurslarnı hayata geçecek. Öğrencilerin istediği kursa gidebilmesinin yanı sıra, sözleşmeli öğretmenler de kurslarda görev alabilecek.

OKULLAR ARASINDAKİ EŞİTSİZLİK KALKACAK

Destekleme kurslarına ilişkin okullar arasındaki eşitsizliği azaltacak bir düzenlemeye gideceği öğrenildi.

DESTEKLEME KURSU

Kurslarla ilgili hazırlanan içeriği şubat ayının sonunda açıklamayı planlayan Bakanlık, öğrencilerin istediği okuldaki destekleme kursuna gidebileceğini duyurdu. KURS İÇİN TERCİH HAKKI MEB, okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilecek personele yönelik öğretim programlarıyla ilgili çalışmalarına devam ederken, öğrencilerin gitmek istediği kurs için tercih yapacağı bildirildi.

KOMİSYONLARDA KARARA BAĞLANACAK

Öğrencilerin kurs tercihlerinin, ilçelerde kurulacak komisyonlarda karara bağlanacağı ifade edildi. Öğrencilerin, kontenjan varsa, yardım almak istediği dersin kursunun açıldığı okuldaki kursu tercih edebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.