Onları Maden Kazası ayırdı Nişanlısının son sözleri ...

Onları Maden Kazası ayırdı Nişanlısının son sözleri ...

Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızı Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızının babasının tabutu başında yaptığı hareket herkesi ağlattı. Ba’kın her insanın gözü önünde ne yaptı. allah sabır versin..

Amasra’daki maden fa*ciasında yaşamını yitiren yaşları 30 ile 35 arasında değişen Mehmet Bulut, Şaban yıldırım ve Okan Akgün için Ahatlar köyünde, okul bahçesinde beraber c*enaze töreni düzenlendi. 2019 yılında, aynı anda Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessese Müdürlüğü’nde işe giren ve aynı köyde yaşayan 3 arkadaşın, Türk bayraklarına sarılı tabutlarının yanında yakınları gözyaşı döktü.

Ce-naze namazına İçişleri Bakanı Süleyman asil, Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, maden işçilerinin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 3 arkadaşın cenazeleri kılınan ce*naze namazının arkasından köy mezarlığında toprağa verildi.

‘DÜĞÜNÜNÜ YAPIYORUM OĞLUMUN’ Amasra’da maden patlamasında yaşamını kaybeden maden işçisi Berkay Kesim’in (25) c-enazesi ise Bartın’a bağlı Epçiler köyüne getirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da cenaze törenine katıldı. Motosiklet tutkunu madencinin ailesi, tabutun başında taziyeleri kabul etti. Anne Gülşen ve kız kardeşi Beyza K-esim ile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Gülşen Kesim,

“Düğünü var benim yavrumun, düğününü yapıyorum oğlumun. Allah’a emanet ol yavrum. Düğünü var benim yavrumun, herkesi çağırdı yanına” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Epçiler Köyü Merkez Camii’nde kılınan öğle namazının peşinden, Bakan Bozdağ ve cenazeye katılanlar mezarlığa yürüdü. Köy mezarlığında kılınan ce-naze namazının arkasından Berkay K*esim toprağa verildi. Maden fa-ciasında hayatını kaybeden Remzi Özçelik (25) için ise Mamak köyünde ce*naze töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç da ce*naze törenine katıldı. Remzi Özçelik’in ce*nazesi kılınan öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

BABASININ FOTOĞRAFINI ANNESİNE BÖYLE GÖSTERDİ

C-enaze töreni öncesinde Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızının babasının tabutunun başında yer edinen fotoğrafını annesine göstermesi yürekleri dağladı.

‘HER YER TOZ DUMANDI GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ’

Bartın’daki maden faciasından kurtulan madenciler o anları anlattı. P*atlama esnasında ocakta bulunan maden işçisi Aydın Kalaycı, “İlk çıkanlardanım. Biz bir aileydik, akrabaydık. Ailemizi kaybettik. Öyle bir toz duman yaşamımda görmedim” dedi. Pa*tlamadan iki dakikayla kurtulduğunu anlatan 14 senelik madenci Aydın Kalaycı: Eksi 300 kotunda 14 kişiydik. Oradan tek ben çıkabildim. İlk çıkanlardanım. Biz bir aileydik, akrabaydık. Ailemizi kaybettik. Öyle bir toz duman hayatımda görmedim. Lambayla önümü göremiyordum. Bir dakikayla, iki dakikayla da olabilir. Beş adımla da olabilir. Beş adım önünüzde metan da olabilir. Dünya karardı. Yeniden o madene girdim. Ondan sonra iki kez girdim. Sonrasında sabah 5 sıralarında girdik. 14 senedir bu madenlerde çalışıyoruz. İlk kez böyle bir şey yaşandı. Devam edeceğiz. Ekmek parası.

BABASI VE KIZ KARDEŞİ TABUTA SARILARAK AĞLADI

Amasra’da Maden ocağındaki p*atlamada hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Öner Yıldız’ın cenazesi Karabük’ün Safranbolu ilçesine getirildi. Emekli madenci İsmail Yıldız, oğlu Öner Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında taziyeleri kabul etti. Kardeşi Zehra Topal, babası İsmail Yıldız, tabut sarılarak gözyaşı döktü. C*enaze namazına Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay garip Gümüş, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldız’ın ce*nazesi, Konarı Köyü Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının peşinden Konarı Köyü aile mezarlığına defnedildi.

CAN YOLDAŞLARIMIZ GİTTİ Pa*tlamanın olduğu esnada ocakta bulunan 13 yıllık madenci Ayhan Kobay: Patlama sırasında eksi 250 kotundaydım. P*atlamanın olduğu alandaki arkadaşlarımın yardımına koştum. 3 dostumın cansız bedenini çıkardım. Arkadaşlarımı o şekilde görünce dizlerimin bağı çözüldü, elbiselerimde onların kanı var. Biz bir aileydik, ailemizi kaybettik, mesai arkadaşlarımızı kaybettik. Can yoldaşlarımız gitti. O anı anlatamam, arkadaşlarımın c*ansız bedenleriyle karşılaşmış olduğumda yaşamış olduğum acıyı anlatamam, tanım olmayan şeyler bunlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.