ÖSYM’den ÖNEMLİ KPSS DUYURUSU

ÖSYM’den ÖNEMLİ KPSS DUYURUSU

ÖSYM’den 2016 KPSS ortaöğretim sınavına girecek adaylar için duyuru

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 2016 KPSS ortaöğretim (lise) sınavına girecek olan işitme engelli adaylar için duyuru yapıldı. Duyuruda işitme engelli adaylar için işaret dili-alt yazılı sınav kuralları yayınlandı. Aşağıdaki bağlantıdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim (lise) sınavı 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava başvuran aday sayısı 3 buçuk milyon olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı da görev istemediği halde birçok öğretmene mecburi sınav görevi vermişti. Özel okullarda dahi ÖSYM sınav gerçekleştirilecek. MEB’in resmi okulları yetmeyince özel okullara da bu kapsamda görev verildi.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan bugünkü duyuruda 20 Kasım 2016 Pazar günü uygulanacak olan 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretime girecek olan işitme engelli adayların sınavda uymaları zorunlu olan sınav kuralları işaret dili-alt yazılı olarak tüm bilgilendirmenin yer aldığı bağlantı paylaşıldı.

Ayrıca KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme başvuruları ve tercih kılavuzu ÖSYM tarafından 2016 KPSS ön lisansın tamamlanmasının ardından 2016 KPSS ortaöğretim sınavının tamamlanması bekleniyor. ÖSYM sınav takvimine göre başvuru ve tercihler 21 Aralık ile 30 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek. İşitme engelli adaylar için işaret dili-alt yazılı sınav kuralları için TIKLAYINIZ.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.