Pazartesi Büyük GÜN! 2012 Memur ZAMları Belli olacak!

Pazartesi Büyük GÜN! 2012 Memur ZAMları Belli olacak!

hükümet, 14 Mayıs Pazartesi günü 2012 memur zam teklifini sendikalara bildirecek.

Memur-Sen, kamu görevlilerine, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda, bayram öncesi ödenen maaşlarıyla birlikte en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi istedi. Bu talep kabul gördüğünde, memurun eline yılda 2 kez toplu para geçmiş olacak.
 
ZAM PAZARTESİ'YE...mehmet.jpg
 
Öte yandan hükümet, 14 Mayıs Pazartesi günü zam teklifini sendikalara bildirecek. 8-9 Mayıs'ta görüşülen sendika hizmet kollarının talepleri ile konfedarasyonların genel taleplerinin incelenmesi için Maliye Bakanlığı koordinatörlüğünde kurulan komisyon çalışmalarına dün başladı. 
 
Hükümet, bütçe imkanları çerçevesinde sendikaların taleplerinin hangilerinin uygulanabileceği konusunda bu komisyondan gelen rapor doğrultusunda karar verecek. Pazartesi günü de sendikalara tekliflerini sunacak. 
 
EVLİLİK ÖDENEĞİ ŞART
 
Memur-Sen, dünyaevine giren memurun yanı sıra, çocuğu evlenen memur için evlilik ödeneği verilmesini istedi. Talep uygun görülürse, memura ilk evliliklerinde ve ilk defa evlenen çocukları için ödenek verilecek. Kamu görevlileri ilk evliliklerinde en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı, ilk evlenen çocuklarında ise en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı ödenek alabilecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.