Polis Memurları Dayanışma Grubu Facebookta 168Bin Üyeye Ulaştı

Polis Memurları Dayanışma Grubu Facebookta 168Bin Üyeye Ulaştı

Devlet memuru olmalarından dolayı dertlerini sokaklarda kameralar önünde dile getiremeyen polisler, internet üzerindeki sosyal paylaşım sitelerinde örgütlendi.

Polislerin oluşturduğu sosyal medya sayfalarının en büyüğü 'Polis Memurları Dayanışma Grubu'nun (PMDG) tam 168 bin üyesi var. Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren polisler en önemli ortak sorun olarak özlük haklarını görüyor.

Uzun süredir özlük haklarının artırılmasını talep eden polisler sosyal paylaşım sitesinde örgütlendi. Sitede açılan sayfaya çoğu polis 168 bin kişi üye oldu. Polisler, 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' adı altında toplanarak şu taleplerde bulunuyor: "Şehitlerimiz var, meslektaşımız polis memuru Nadir Özgen 7 aydır PKK terör örgütünün elinde. İnsan haklarını korumak için yemin ederken insan haklarına aykırı çalıştırılıyoruz. Emsallerimiz ile aynı ek gösterge hakkı verilmiyor. Ücretlendirmede 'eşit işe eşit ücret' prensibine aykırı olarak ayda 160 saat çalışan polisle 240 saat çalışan bir tutuluyor. Haklarımızı öğrenme, koruma ve gelişmesinde çok büyük yeri olan, uluslararası sözleşmelerde de açıkça yer alan dernek ya da sendika hakkımız yok. Başta özlük hakları olmak üzere pek çok konuda haksızlığa uğradık. Başka platform olmadığı için sorunlarımızı sosyal paylaşım sitelerinden duyurmak zorunda kalıyoruz."HASAN ÇİLİNGİR zaman

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.