POLİSLER BU HABERE BAYILACAK!

POLİSLER BU HABERE BAYILACAK!

Bir süre önce kurulan Emniyet Sen polis sendikası ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara savcılığına yaptığı başvuru ret edildi. POLİSLER SENDİKA KURABİLLECEK

 Alınan bilgilere göre  Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Cemal Gürgen  Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürülüğü'ne gönderilen yazıda şu görüşlere yer verildi.

son.20121004011454.jpg
EGM'nin talebi üzerine yapılan inceleme sonucu 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 6. maddesine göre sendikaların önceden izin alınmaksızın serbestçe kurulabildiği, aynı maddenin 3. fıkrasının sendikanın kuruluş dilekçesinin valiliğe verilmesini, valiliğin de bu belgelerin örneğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilmesini öngördüğü belirtildi. Savcı Gürgen ayrıca Emniyet-Sen'in 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen hususları müracaatında yerine getirildiğini aynı yasanın 6/7. maddesinde "tüzük ve belgelerin içerdiği bilgiler ile kanuna aykırılıklarının tespiti halinde, valilikçe bu eksikliklerinin giderilmesi amacıyla müracaat sahibine 1 ay süre tanınır" hükmünün getirdiği aktarıldı.

 

TALEP RET EDİLDİ


Valilikçe verilen sürede müracaat sahibi sendikanın eksikleri gidermemesi halinde aynı yasanın 6/7. maddesinin son cümlesi gereği valilikçe, iş mahkemesine başvurulması hususunda açık düzenleme bulunduğu vurgulanarak EGM'nin  bu düzenlemeyi dikkate alınmadığı ve özel kanun niteliğindeki 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun yerine 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 90. maddesine istinaden işlem yapılmasının istendiğine işaret edilen yazıda, bu nedenlerle "sendikanın faaliyetlerinden alıkonulması" yönündeki talebin reddine karar verildiği kaydedildi.
Yazıda, ayrıca dosyanın sendikalar kanununda belirtilen hususlarda işlem yapılmak üzere Ankara Valiliği'ne iade edilmesi istendi.

ÖZEL POLİS HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.