Pompalar Alev Alacak

Pompalar Alev Alacak

Akaryakıt Fiyatlarına Brent Petrol Zammı Geliyor! Benzin, LPG, Motorin Hepsi Zamlanacak, Pompalar Alev Alacak

Dolar kurunda yaşanan yükseliş Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile düşüşe geçerken dolar kurunun kontrol alınmasının ardından ne yazık ki bu seferde brent petrol krizi patladı. Brent petrol fiyatı adeta füze gibi uçarken akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sadece araç sahiplerini değil, elektrik fiyatı, toplu ulaşım ücretleri ve pek çok ürüne de zam yapılmasına neden oluyor. 

Uluslararası piyasada brent petrol fiyatı 87.50 dolar seviyesini test etmeye devam ederken bazı ekonomistlerin fiyatlar için 100 dolar tahmininde bulunması tedirginliği arttırıyor. Amerika ile Rusya'nın arasında Ukrayna gerginliğinin her geçen gün artması, Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan petrol rafinerilerinin Yemenli Hulisiler tarafından vurulması, Kahramanmaraş'ta yaşanan patlama jeopolitik risklerin ortaya çıkmasına neden oldu. 

brent petrol fiyatları

Ekonomistler brent petrolde omicron varyantı ile beraber pandeminin sona ereceği beklentisinin oluşması ile beraber sanayi, ulaştırma ve turizm gibi pek çok sektörde enerjide talebi arttıracağı bunun da artan talep ile fiyatı daha da yükseltebileceği belirtiliyor.

2021 senesinde dolar kurunda yaşanan sert yükseliş akaryakıt fiyatlarına büyük bir hızla zam yapılmasına neden olurken 2022 senesinde ise yükselişin bu seferki nedeni brent petrol oldu. 1 Aralık 2021 günü benzinin litre satış fiyatı 9,67 lirayken bugün 14,04 lira seviyesinden satılıyor. Motorin fiyatı ise yine 1 Aralık tarihinde 9,31 liradan satılırken bugün ise 14.28 liraya yükselmiş durumda. 

motorine yeni zam var mı

SON DAKİKA: MOTORİNE ZAM VAR MI 2022, BENZİNE ZAM GELECEK Mİ, LPG'YE ZAM NE ZAMAN GELİR, SON DURUM NE?

Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş nedeni ile motorin ve benzin fiyatlarına yeni zam beklentisi oluşurken LPG otogaz içinde önümüzdeki hafta içerisinde yeni bir üçlü zam haberi verilebileceği belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.