Prag Gezilecek Yerler

Prag Gezilecek Yerler

Çekya’nın gözde kentlerinin elbette başında gelen başkent Prag, Vlatava Nehri’nin içinden geçtiği muhteşem güzellikteki bir şehir.

Gösterişli mimari yapılarıyla Avrupa’nın en keyifli ve romantik şehirlerinden biri olan Prag, Arnavut kaldırımlı sokakları, Vlatava Nehri üzerinde inşa edilmiş birbirinden keyifli köprüleri, neşeli meydanları ve Orta Çağ’dan günümüze kadar bütün görkemiyle korunmuş olan mimari eserleriyle eşsiz bir destinasyon.

Eğer Avrupa’da tatil planlıyorsanız Prag turlarına göz atabilirsiniz. Kendiniz tatil planı yapıyorsanız, indirimli Prag otelleri fırsatlarından yararlanmak için Ets indirim kodu sayfasına göz atabilirsiniz.

Prag Görülmesi Gereken Yerler

Avrupa’nın keyifli başkenti Prag’a yapacağınız gezide şehrin tüm görülmeye değer noktalarını gezmek için seyahat öncesi bir plan yapabilirsiniz. Bu sayede hem dinlenmek için de zaman kazanabilir hem de şehri yakında tanıyıp, harika anılar biriktirebilirsiniz.

1-Eski Kent Meydanı

Eski Kent Meydanı, Prag’da yer alan birbirinden keyifli çok sayıda yapıya da ev sahipliği yapan harika bir nokta. Her dönem için kentin en popüler turistik noktası olmayı başaran Eski Kent Meydanı, aynı zamanda şehrin en hareketli turistik merkezi. Bölgeyi çevreleyen ihtişamlı yapılardan en popüler olanı 1338’de inşa edilmiş olan Eski Belediye Sarayı ve daha sonra binaya eklenen kuleye yerleştirilmiş olan Astronomik Saat. Tyn Kilisesi, Kinsky Sarayı, Jan Hus Anıtı ve yeşil renkli kubbesine çıkabileceğiniz Aziz Niklaus Kilisesi de gene bu bölgede görebileceğiniz diğer yapılar.

2-Astronomik Saat Kulesi

1410 yılında inşa edilerek Belediye Sarayı2na ilave edilmiş olan saat kulesi, dünyada bilinen en eski 3. Astronomik saate ev sahipliği yapıyor. Orta Çağ’da yapılmış olan bu saatin hala çalışıyor olduğuna inanmak akıllara zor gelebiliyor. Prag için simge yapıların başında gelen bu saat kulesinde yer alan astronomik saat, saat ustası Master Hanus tarafından bilim, astronomi ve sanatı temsilen yapılarak kuledeki yerini almış bulunuyor. Ustasının intiharına da sahne olan saatin bu üzücü hikayesiyle birlikte Güneş, Ay ve Dünya’nın astronomik döngülerini ve Hristiyanlık için önemli günleri gösteriyor olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca üstünde tüm burç simgelerini ve 4 farklı heykeli barındırıyor olması da bir diğer özelliği.

3-Petrin Gözlemevi

327 metre yükseklikteki Petrin Tepesi’nde bulunan Petrin Gözlemevi’ni ziyaret ederek kenti yüksek bir noktadan izlemenin tadını çıkarabilirsiniz. Kulenin 63,5 metrelik kendi yüksekliği de tepeye eklenince bu noktadan izlenecek görüntünün zenginliğini az çok tahmin edebilirsiniz. 16. Yüzyıl önceleri özellikle üzüm üretilen bağlara ev sahipliği yapan tepe sonrasında Pagan ritüellerine sahne oluyor. Günümüzde ise hem Gözlemevi hem de muhteşem manzarasıyla ilgi çeken ve füniküler bir sistemle kolay ulaşım imkanı olan tepede görebileceğiniz farklı yapılar da mevcut.

4-Prag Kalesi

Kentin simgelerinden biri olan Prag Kalesi 4o dönümden geniş bir arazi üzerinde yer alan tarihi bir kompleks. Bu geniş arazi nedeniyle dünyanın en büyük kalelerinden biri sayılan Prag Kalesi 9. Yüzyıldan günümüze kadar pek çok yönetici tarafından kullanılarak günümüze kadar ayakta kalan değerli bir kompleks. Tarihi saraylar, askeri binalar, bahçeler, ibadet merkezleri gibi türlü yapıyı barındıran kompleks içinde Aziz Vitus Katedrali, Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol, Yaz Bahçeleri gibi önemli tarihi ve turistik merkezleri görebilirsiniz.

5-Klementinum

İmparator I. Ferdinand’ın davet ettiği Cizvitler tarafından kurularak Aziz Klement’e adanmış olan bu manastır kentin en büyük komplekslerinden bir diğeri olarak öne çıkıyor. Şu an Prag Üniversitesi tarafından kullanılan kompleks içinde Aynalı Şapel ve Ulusal Kütüphane de yer alıyor.

6-Prag Müzeleri

Tatiliniz sırasında şehrin doğal ve tarihi zenginliklerini gezmenin yanı sıra Prag müzeleri arasında öne çıkan belli başlı müzeleri de görmek için zaman ayırmanızı öneriyoruz.

Bu müzelerin başında Apple tarafından üretilmiş tüm ürünlerin teşhir edilmekte olduğu Apple Müzesi ve labirent stilindeki iç düzeniyle ilgi çeken Kafka Müzesi sayılabilir. Ayrıca ülkeyi daha yakından tanımak için Prag’ın en güzel binalarından birinde konumlanan Ulusal Müze ve ülkenin komünist dönemine ait eserlerin sergilendiği Komünizm Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Her yaştan konuğun favorisi olan ve Legolarla yaratılmış harika bir dünyaya misafir olabileceğiniz Lego Müzesi ile Çek, Slovak, Hırvat, Macar ve Polonyalı resim ve heykel sanatçılarına ait en güzel eserleri görebileceğiniz Kampa Müzesi’ni de listenize ekleyebilirsiniz.

Prag gezilecek yerler giriş ücretleri hakkında da bilgi edinmek isteyen okuyucularımıza müzeler için bu ücretin 150-300 CZK arasında olduğunu söyleyebiliriz.

 

7-Charles Köprüsü

Eski Kent bölgesinden Prag Kalesi’ne giderken üzerinden geçmeniz gereken tarihi köprünün adı Charles Köprüsü. 516 metrelik uzunluğu ve mimari incelikleriyle turistik gezilerin uğrak noktalarından biri olan bu tarihi köprü 1402 senesinden beri kullanılıyor. İki tarafında nöbet kuleleri bulunan köprünün üzerinde 17. Yüzyıl sonrası yerleştirilen 30 tane de aziz heykeli yer alıyor.

8- Dans Eden Ev

1945’te Amerika tarafından düzenlenen hava saldırısında yıkılan bir yapı yerine inşa edilen Dans Eden Ev, 1996 senesinden beri kullanılıyor. Vltava Nehri kenarında yer alan ve tasarım olarak ilgi çeken bina kadın ve erkek figürlerini simgeliyor.

9-Lennon Duvarı

Sanatçı ve aktivist John Lennon’a adanmış olan bu duvar Prag’da oldukça ilgi çeken bir nokta. Genç sanatçıların duvar resimlerinin yer aldığı duvar, Charles Köprüsü’nün yakınında olduğundan kente gelen herkes tarafından mutlaka ziyaret ediliyor. Çek insanlarının tepkisel duygularıyla bir renk cümbüşü haline gelmiş olan bu duvar, ironik olarak da sınırlara karşı gelmeyi simgeliyor.

10-Barut Kulesi

The Powder Tower adıyla da bilinen Barut Kulesi gotik mimarisiyle ilgi çeken tarihi bir simge. 65 metre yüksekliğinde olan ve taç giyme törenlerine de ev sahipliği yapan kule Belediye Binası’nın hemen yanında yer alıyor.

Prag'da ne yapılır?

Günümüzde Avrupa’nın en romantik ve bohem başkentlerinden biri olan Prag turistik olarak da çok büyük bir ilginin merkezinde yer alıyor. Tarihi geçmişine de ışık tutan muhteşem mimarisiyle sanat eseri değerinde fotoğraf kareleri yakalanabilen bu güzel şehirde oldukça keyif verici pek çok kültürel ve sanatsal etkinlik de düzenleniyor.

 

Eğer zamanı denk getirebilirseniz ocak aylarında Prag Kış Müzik Festivali, şubat ayı başında Avrupa Film Günleri, mart başında da Prag Karnavalı gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Mayıs ayında Çek Bira Festivali ve Uluslararası Müzik Festivali’ne, temmuz ayında da gene bu güzel şehirde düzenlenen Bohemya Caz Festivali’ne katılabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.