Prof. Dr. Uyardı: Yarın pencerenizi bile açmayın!

Prof. Dr. Uyardı: Yarın pencerenizi bile açmayın!

Prof. Dr. Uyardı: Yarın pencerenizi bile açmayın!

Türkiye corona virüsü salgını ile mücadele ederken bir de çöl tozu uyarısında bulundu. Ege Bölgesi için de yapılan uyarıda, Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, “Pencerenizi bile açmayın.” İfadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden emekli öğretim üyelerinden Kimyager ve Deniz Bilimci Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam tarafından vatandaşlara yarın için önemli bir uyarıda bulunuldu. Ege Bölgesini de ilgilendiren uyarıda Sahra Çölünden çok yoğun toz çıkışı beklendiği ifade edilerek, pencerelerin bile açılmaması gerektiği söylendi.


“Hafta sonu ve gelecek hafta için çok ciddi uyarımdır” diyerek paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Saydam şu ifadeleri kullandı.
 
29 Kasım Pazar gününden itibaren Sahra Çölünden çok yoğun toz çıkışı beklenmekte.
 
Toz ve bulutlu hava pazar günü Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olacak. Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak.

Sayısı on binlere hatta yüz bine ulaşan taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs çok ama çok uzaklara taşınabilecek. Yani virüsün yayılımı çok daha kolay olacak.

Özetle bu hafta sonu özellikle batıda bulunduğunuz her yerde havada bulut var ise, bugünlerde alabildiğince gördüğünüz uzak mesafeler görünmez sanki sis varmış gibi bir görünüm almış ise; Kesinlikle dışarı çıkmayın.

Bizim site içinde yürüdüm sokağa çıkmıyorum demeyin, pencerenizi bile açmayın, poyrazmatiğiniz var ise mutlaka çalıştırın, bu nedenle bugün ve yarın alışveriş işinizi tamamlayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.