Promosyonda Yeni Gelişmeler Var

Promosyonda Yeni Gelişmeler Var

Sağlık Müdürlüklerinin ve diğer kurumların bir kaç yıl önce yaptığı ancak günün şartlarına göre düşük kalan banka promosyonlarından bundan 1 ay öncesine kadar ciddi gelişmeler oldu.

Bankaların hemen hemen tamamı güncellemeleri kabul etti. Ancak teklif ettikleri rakamlar düşük kaldı.

Ankara ve Aksaray'da bankalar müdürlüklere yeni teklifleri sundu. Ancak sunulan teklifler komisyonlarca yeteriz bulundu. Banka en az 5 yıl anlaşma yapmak istiyor. 

Çoğu ilde il sağlık müdürlükleri, mevcut çalıştığı  bankaya fesih işlemlerinin başlatılması için yazı yazdı. Bir ilimizde ise yeninden ihale açılıp kazanan bankaya eski bankanın istediği faiz ve promosyon tutarı ödenmesi kararlaştırıldı 

Ancak tüm bunların ışığından 12 Eylül 2022 itibariyle halen mevcut anlaşması devam eden anlaşmaların yenilenmesi sonucunda personelin cebine giren tek bir kuruş yok.

Öte yandan Eskişehir Tarım ve Orman il müdürlüğü, iş bankası ile yaptığı, 12.700 liralık promosyon ihalesini karşılıklı olarak fesh edip, bugün yeni ihale ile güncelleyerek 22.500 TL ile yeni ihaleyi Halkbank kazandı. .

Türk Büro Sen  Sendikasından #Promosyon Konusunda 
Açıklama 
Maaş Promosyonlarında Milyonlarca Kişiyi Sevindirecek Gelişme!
İşçi, memur kamu çalışanlarının bir süredir en önemli gündemlerinden birisi banka maaş promosyonları.
Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranlarında artış yaşanırken yeni banka maaş promosyon ihaleleri de buna göre yapılıyor.
Böylece #sürekliİşçi'leri de yakından ilgilendiren banka maaş promosyonları, yeni dönemde önemli rakamlar ulaşmaya başladı.  
Banka maaş promosyon paralarında bugüne kadar ki bilenen en yüksek rakam, Anadolu Üniversitesi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan protokol ile yakalandı.
TEB, Anadolu Üniversitesi çalışanlarına 3 yıllık anlaşma süresi için 41 bin 500 TL' ödeyecek.
Üniversitelerden benzer rakamlar gelmeye devam ediyor.
Bu gelişmelerin ardından geçen yıl ve öncesinde yapılan promosyon ihaleleri ile yeni ihaleler arasında önemli farklar oluştu.
Yeni promosyon anlaşmaları 40 bin TL rakamlarına ulaşırken geçen yıl yapılan promosyon anlaşmaları 10 TL’nin altında.
Bu durum, banka maaş promosyonları arasında önemli bir adaletsizliğe yol açtı.
Bu konuda çözüm arayışları sürerken önemli bir haber geldi.
Edinilen bilgiye göre; 3 kamu bankası maaş promosyonlarının güncellenmesi konusunda çalışma başlattı.
Türk Büro Sen’den yapılan açıklamada; “Banka promosyonlarının günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi için yapmış olduğumuz girişimler sonucunda,
3 kamu bankasının bir çalışma başlattığı bilgisi Sendikamıza ulaşmıştır. Konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz.” denildi.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.