Protan İle Hem Binaları Hem Cebinizi Koruyun

Protan İle Hem Binaları Hem Cebinizi Koruyun

Yapıların su ilk sırada olmak üzere birçok olası dış etkenden korunmasının sağlanması için   uygun ve kaliteli çatı izolasyon malzemeleri kullanılarak yapılan işlemlere çatı izolasyon uygulamaları adı verilir.

 

Çatı izolasyon uygulamalarının dış etkenlerden gelebilecek farklı hasarlara açık olduğu için yapıların en savunmasız kısımlarından biri olarak kabul edilen çatılarda; doğru malzemeler seçilerek ve kaliteli işçilikle uygulanmasına özen gösterilmelidir. Yapılan doğru çatı izolasyon uygulamaları sayesinde her tür yapının sudan korunması ve ömrünün uzatılması sağlanabilmektedir.

 

En etkili sonuçların elde edilmesini sağlayacak verimliliği yüksek çatı izolasyon uygulamalarının yapılabilmesi için su geçirmez membranların kullanımı sıklıkla tercih edilir. Uygulama alanının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun özelliklere sahip membranların kullanılması sayesinde çatılar her tür su tehdidine karşı korunabilirler. Buna ilaveten yapılarda temel yalıtımı, dış cephe yalıtımı ve çatı yalıtımının da eksiksiz bir şekilde uygulanmasıyla birlikte büyük ölçüde korunma sağlanması avantajından yararlanılabilir. Yalıtım uygulamasının  doğru ve etkili bir şekilde gerçekleştirildiği binalarda; korozyon, yoğuşma ve terleme gibi  yapıya da insanların sağlığına da zarar vermesi olası olumsuz faktörlerin oluşması önlenebilir Çatı izolasyon ve su yalıtım çalışmalarından en iyi sonuçların alınabilmesi su geçirmez özelliğe sahip ve  membran denilen malzemelerin kullanılması ile sağlanabilir.

İzolasyon Çalışmalarınıza İlk Adımı Protan Ürünleri İle Atın

Çatı, tüm binaların dış hava koşullarından korunmasını sağlama görevini üstlenen tamamlayıcı ve en önemli yapı parçası olma özelliğine sahiptir. Bunun doğal bir sonucu olarak doğru ve etkili çatı izolasyon çalışmaları yapılarak, çatıdan kaynaklanabilecek ısı kayıpları önlenebilir. Çünkü binalarda meydana gelen ısı kayıplarının çok büyük bir kısmı çatılardaki yalıtım eksikliklerinden kaynaklanır. Çatı izolasyonu çalışmaları kapsamında kullanılan malzemeler; ülke, bölge, coğrafi ve iklimsel özellikler gibi farklı etkenlere göre seçilmelidir. Aşırı sıcak ve aşırı sıcak şeklinde kendini gösteren sert hava değişimleri nedeniyle binalardaki diğer yapı malzemeleri gibi çatılarda aşınabilir ya da yıpranabilir. Bu tür sorunların önüne geçilebilmesi için tüm binaların çatı izolasyon uygulamalarının yapılması, bakım ya da onarım isteyen çatılarla ilgili yapılması gerekenlerin ihmal edilmemesi de çok önemlidir.

Protan Turkey tarafından üst düzey kalitede üretilen Protan SE membran, kavisli ya da düz fark etmeksizin her yere uygulanabilen bir membran ürünü olma özelliğine sahiptir. Yumuşatılmış ve esnek özelliklere sahip olmasıyla ön plana çıkan Protan SE membran, her tür hava koşuluna ve iklime son derece kolay bir şekilde uyum sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Protan SE membran serisi polyester donatılı PVC membran ürünleri olarak açıkta kalan çatı yüzeylerinde kullanılmasının yanı sıra serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemine de uygulanabilir, gevşek bir şekilde döşenebilir veya mekanik olarak sabitlenebilir. Protan SE membranlar başta sıcak ve soğuk çatılar olmak üzere her türlü alt tabakaya ve yüzeye döşenerek uygulanabilir. Yani Protan SE membran ürünlerinin; düz, eğimli çatıların ve kavisli çatıların tüm kombinasyonlarında ve şekillerinde kullanılması mümkündür.

Protan SE yumuşatılmış, esnek PVC’de yapılmış bir membran ürünü olmasının yanı sıra polyester donatı takviyelidir. Aynı zamanda yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olmasını sağlayan stabilizatörleri vardır. Bu sayede UV ışınlarına karşı dayanıklılık ve alev geciktirici özelliklere sahiptir.

Protan tarafından titizlikle üretilen membran ürünlerinin tümünde standart olarak kaymaz bir yüzey bulunur. Bu durum özellikle ıslak havalarda kurulum ve düzenli bakım yapılması esnasında önemli bir güvenlik faktörü haline gelmektedir.

Protan EX membran da her türlü yüzey için uygun Protan ürünleri arasındadır. Mekanik olarak monte edilebilmelerinin yanı sıra vakum çatı sistemine de son derece kolay bir şekilde döşenebilmektedir. Protan EX membran üretilirken, polyester donatı ve polyester keçe membranın alt kısmına monte edilmektedir. Aynı zamanda Protan EX membranın ahşap yüzeylere ve bitümlü çatı kaplamalarına doğrudan uygulanması mümkün olmaktadır.

 

Protan EVA, tek kat uzun ömürlü bir su yalıtım membranı olma özelliğine sahiptir. Güçlü moleküler yapısı sayesinde Protan EVA uzun yıllar stabil ve dayanıklı olabilmektedir. Yalıtım anlamında kesin ve net çözümler sunan Protan EVA üst düzey kimyasal, ısı ve UV direnci dolayısıyla uzun süreli kaynak kabiliyeti de sunmaktadır. Protan EVA çelik çatılarda, balastlı sistem çatılarda, betonarme (serbest serim) çatılarda sıklıkla kullanımı tercih edilen bir membran ürünü olarak kabul edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.