Ramazan’da camilerde toplu teravih namazı kılınacak mı?

Ramazan’da camilerde toplu teravih namazı kılınacak mı?

Ramazan’da camilerde toplu teravih namazı kılınacak mı?

Ramazan ayına az bir süre kala uygulanacak corona virüsü tedbirleri araştırılmaya başlandı. Dün Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı kısıtlamalarını açıklamıştı. Bugün ise Bakan Koca teravih namazına ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı kısıtlamaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:
Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.
 
Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.

Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Bakan Koca teravih namazına ilişkin bilgilendirmede ise şöyle dedi:
Geçen seneki gibi Ramazan’da teraviler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek. Toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.