Sağlık Bakanlığına 10 bin yeni sağlık personeli alımı ile 10 bin kamu işçisi alımı

Sağlık Bakanlığına 10 bin yeni sağlık personeli alımı ile 10 bin kamu işçisi alımı

Sağlık Bakanlığına 10 bin yeni sağlık personeli alımı ile 10 bin kamu işçisi alımı olmak üzere 20 bin kadroya atama yapılacak.

Sağlık personeli alımı branşları ve kontenjanlar
Son atama kapsamında KPSS 2021/10 başvuruları kapsamında son gerçekleştirilen 20 bin sağlık personeli alımındaki kontenjanlar şu şekildeydi:
 
10348 Hemşire, farklı branşlarda 6356 Sağlık Teknikeri, Bin 600 Ebe, 390 Fizyoterapist, 338 Diyetisyen, 287 Psikolog, 248 Sağlık Teknisyeni, 144 Sosyal Çalışmacı, 96 Çocuk Gelişimci, 50 Dil ve Konuşma Terapisti, 50 Odyolog, 46 İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist), 27 Sağlık Fizikçisi, 14 Perfüzyonist, 6 Biyolog alımı gerçekleştirildi. 2022 yılı 10 bin sağlık personeli alımları da buradaki kontenjanların yarısı olacak şekilde benzer branşlar ve sayılar kapsamında olacaktır.

2022 yılı 10 bin işçi alımı branşları ve yöntemi nasıl olacak?
Temizlik personeli, Güvenlik personeli, Klinik destek personeli, Bakım onarım hizmetleri, Diğer destek personeli, Aşçı alımı olmak üzere atamalar direkt olarak KURA usulü yapılacak.

10 bin 998 temizlik personeli, 1000 klinik destek elemanı, 2000 güvenlik görevlisi, 2 aşçı alımı kadrosuna 14 bin atama yapılmıştı. Bu yıl yapılacak Sağlık Bakanlığı işçi alımı için ise 10 bin kadro verildi.

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı başvuru genel ve özel şartları
Adayların başvuru için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşıması,
18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olması,
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olması,,
Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemesi gerekmektedir. Branşlar bazında şartlar ise şu şekildedir:
Temizlik görevlisi alımına en az ilköğretim mezunları,
Klinik destek elemanı (hastane) alımına liselerin sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezunları,
Güvenlik görevlisi (silahsız) alımına en az lise mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olanlar,
Aşçı alımına en az lise mezunları başvuru yapabilecektir.
20 bin kadroya atamalar ne zaman?
Sağlık Bakanlığı 10 bin sağlık personeli alımı ile 10 bin işçi alımı için başvurular Mart 2022’de başlatılacağı belirtilmişti. Ancak adaylar başvuruların Şubat ayı itibarıyla başlamasını ve sürecin daha fazla uzamamasını talep ediyor.

İLANLAR GELDİĞİ ANDA SİZLERE ULAŞTIRACAĞIZ. HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR İŞ İLANLARINI CEBİNE BİLDİRİMLE GELSİN

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 100 bin kişinin cebine indirdiği Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 2000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.