SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKLERİ Görev tanımı istiyor

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKLERİ Görev tanımı istiyor

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKLERİGörev tanımı istiyor

2014 yılında ilk olarak BURDUR MEHMET AKIF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE Eğitim vermeye başlayan Sağlık Bilgi Sistemi Teknikerliği mezunlarıyız. 20 ye yakın üniversitede eğitim verilmeye devam edilmektedir.7 senedir görev tanımı alamıyoruz. Sağlık kuruluşunun en temel alt yapısı olan sağlık sistemi için biz sağlık bilgi sistemi teknikerleri görevimizin başında olmak istiyoruz.

Gördüğümüz derslerden ve oluşturduğumuz birçok projelerimizde yeterince eğitimini aldığımızı düşünüyoruz. 3244 olan nitelik kodumuzun henüz tanımı olmadığı için birçok memuriyet alanlarına başvuru yapamamaktayız. Görev tanımı istiyoruz. Örnek verecek olursak askeri alımlarda, Bilgisayar dersi görmemize rağmen adalet bakanlığının alımlarına, Milli savunma bakanlığının bilişim teknolojileri bölümü alımlarına dahi başvurumuz kabul edilmiyor.

Bizler bilişim teknolojileri bölümü adı altında açılan bir programız fakat nitelik kodumuz kabul edilmiyor. Hastanelerde staj yapmak istediğimizde dahi ismini bile duymadık diyip kabul etmiyorlardı. Sağlık kuruluşundan bile bu tepkiyi aldığımızda diğer başvuru yaptığımız kuruluşlarında aynı cümleyi kurması bizi şaşırtmamıştı ama üzmüştü. Sağlık bakanlığına bağlı bir bölümüz ama adımız bilinmiyor.

Bilişim teknolojileri adı altında bir programız ama başvurularımız da tercih edemezsiniz bölümünüz uyuşmamaktadır seklinde cümlelerle karşılaşıyoruz. Ankara da bölümümüz adına Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olmasına rağmen bizlere kadro cetvellerinde yer verilmiyor.

Çalışma  alanlarımız  BİLGİ İŞLEM, HASTA KAYIT, YAZI İŞLERİ, HBYS ve birçok işlem bizim bölümümüzün görevidir.  Görev yapabileceğimiz kuruluşlar; Sağlık Bakanlığına bağlı hastane veya diğer kuruluşlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, Sağlık  sektörüne bağlı  bilgibilişim  şirketleri, Özel Hastaneler, Sigorta Şirketleri,  ilaç veya medikal ürün satışı yapan firmalar, Kızılay, Sivil örgütler  gibi alanlardır.  Şuan hastanelerde bizim görevimizi özel yazılım şirketlerinin FONET elemanları, sözleşmeli bilgisayar mühendisleri, bilgisayar programcılığı gibi bölümden mezunlar yapmakta. Her hangi bir bilişim teknoloji bölümüne tercih yapmamaktayız. KPSS puanıyla herhangi bir memuriyet branşına dahi  tercih  yapamamaktayız.

KPSS nitelik kodumuz var ama henüz hiçbir alımda bize kontenjan ayırmadılar .Bu sebepten kurumlarda henüz böyle bir kadro sınıfı oluşmadı .Kamuda istihdam edilmediğimiz gibi özel sektörde mezun olduğumuz Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümünü daha önce duyurmadıkları için kapılar burada da yüzümüze kapatılmakta. Erkek mezunlar için askeri sınavlarda yapılan başvurularda ise “mezun olduğunuz bölüm uygun değildir” uyarısı ile   karşılaşmaktayız. Kendi mesleğimiz olan sağlık bilgi sistemleri Teknikerliği’ni yapamazken farklı mesleklerde de çalışamıyoruz yada başvurularımız kabul edilmemektedir. Her geçen gün  daha farklı üniversitelerde bahsi geçilen bölüm açılmakta ve öğrenci kabul etmektedir.Bununla birlikte her geçen gün bu bölümden mezun olan arkadaşlarımızda artmaktadır. 7 senedir Görev tanımımız yapılmadı. Mezun ve öğrenci arkadaşlarımız bu genç yaşlarında   sonu olmayan bir çıkmaza girmektedirler  .Yeni korona virüs(COVİD-19) salgının ülkemizde görülmesinin ardından sağlık sistemlerinin ne kadar  önemli olduğunu yaşayarak öğrendik .Bu yüzden daha fazla bekletilmeden  Bilgi işlem sistemlerinin bizlere yani SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKERLERİNE  emanet edilmesini istiyoruz.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum