Sağlık çalışanlarına 5 güzel HABER

Sağlık çalışanlarına 5 güzel HABER

Genel Merkezimizin ve şubelerimizin gösterdikleri mücadeleler sonucunda üyelerimizin adına elde ettikleri bu kazanımları yayınlıyoruz.

Türk Sağlık-Sen Türkiye'nin dört bir yanında üyelerinin sorunlarını hukuki platformda çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Aynı sorunlardan muzdarip olan çalışanlardan, söz konusu hukuki kazanımlarımız ile ilgili mahkeme kararlarını emsal karar olarak göstermek isteyenler veya bu kararları temin etmek isteyen çalışanlar genel merkezimizin hukuk bölümüne veya şubelerimize başvurabilirler.
 
 
Radyoloji Ünitesinde Fazla Çalışma
-Ankara ilinde radyoloji teknisyeni olarak görev yapan üyemizin, daha önceki günlük 9 saatlik çalıştırılmasına dayanak teşkil eden Genelgenin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı ile yürütmesinin durdurulması karşısında, hukuka aykırı bulunan Genelgeye dayanılarak günde 5 saat çalıştırılması gerekirken 9 saat çalıştırılan üyemizin ,günlük 4 saat fazla çalıştırılmasına ilişkin olarak fazla çalışma ücreti ve döner sermaye ek ödemesi yapılması yönünde Ankara İdare Mahkemesinde açmış olduğumuz davada, Mahkeme bahsi geçen parasal hakların ödenmemesi işlemini hukuka ve yasalara aykırı bularak lehimizde karar vermiş ve üyemiz parasal haklarını almıştır.
 
Seyyar Görev Tazminatıakdag.jpg
-Elazığ iline bağlı bir Toplum Sağlığı Merkezi emrinde görev yapan 4-B'li sözleşmeli personellere Toplum Sağlığı Merkezine bağlı köylere görevlendirilmeleri sebebiyle seyyar görev tazminatı ödenmesi amacıyla sendikamızca Elazığ İdare Mahkemesinde açılan davada, Mahkeme üyelerimizi ve sendikamızı haklı görerek lehimizde karar vermiş ve üyelerimizin yoksun kaldıkları parasal hakların iadesine karar vermiştir.
 
İş Sonu Tazminatı
Trabzon'da 4-B sözleşmeli Fizyoterapist olarak görev yapan üyemizin daha önce görev yaptığı hastaneden, KPSS sonucuna göre başka kuruma kadrolu olarak atanması üzerine sözleşmesini feshetmiş, akabinde görev yaptığı kurumuna başvurarak sözleşmeli olarak çalıştığı dönemlerdeki işsonu tazminatının tarafına ödenmesini talep etmiştir. Talebinin reddi üzerine Trabzon İdare Mahkemesine dava açmıştır. Trabzon İdare Mahkemesi; " dava konusu işlemin iptaline davalı idare (Sağlık Bakanlığı) tarafından davacının (Elif Y.ye) hak ettiği işsonu tazminatının hesaplanarak dava açan kişinin mahkemeye başvuruda bulunduğu 08.12.2012 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tarafına ödenmesine" karar vermiştir.
 
Mecburi Hizmete Eklenen Ek Süre İptali
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanarak kapatılan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Uzman Doktor olarak çalışan üyemiz tarafından Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanlığının avukatı aracılığıyla açmış olduğu davada; "devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine uzman Dr. olarak atanan davacının Trabzonda 550 gün olan mecburi hizmet süresine ilave edilen ek sürenin iptali istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin 05.04.2011 tarihli 78648 sayılı Sağlık Bakanlığı işleminin iptali istemiyle açılan davanın reddi yolundaki Trabzon İdare Mahkemesince verilen 03.05.2012 tarihli kararın temyizen incelenerek bozulması ve yürütmenin durdurulması istenmekteydi.
T.C.Danıştay Beşinci Dairesinin 2012/5733 Esas No ile kararı ile vermiş olduğu kararda; "Anayasa Mahkemesinin emsal nitelikteki başka iptal kararı dikkate alındığında, Anayasaya aykırı yasa hükmüne dayalı olarak kurulan işlemde hukuka uyarlık, davanın reddi yolunda verilen mahkeme kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, olayda 2577 Sayılı İdare Yargılama Usulü Kanunun 4001 sayılı yasayla değişik 27.Maddesinde öngörülan koşulların gerçekleşmiş olması nedeniyle anılan yasanın 52.Maddesinin birinci fıkrasına 4001 sayılı yasanın 22.Maddesine eklenen cümle uyarınca dava konusu işlemin ve temyize konu Trabzon İdare Mahkemesince verilen 03.05.2012 günlü kararın yürütmesinin durdurulmasına 10.07.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verilmiştir" denilerek bir hukuksuzluğun daha önüne geçilmiş oldu.
 
Üniversite Çalışanına Eş Durumundan Tayin
- Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde hemşire olarak görev yapan üyemizin İstanbul ilinde Kıdemli Üstçavuş olarak görev yapan eşinin yanına eş durumundan tayinini istemesinin akabinde idarenin muvafakat vermemesi işlemine karşı sendikamızca Zonguldak İdare Mahkemesinde açılan davada Mahkeme; üyemizin görev yaptığı Zonguldak ilinde üyemizin eşinin çalışabileceği bir birimin bulunmaması nedeniyle Anayasamızın aile birliğinin korunması ilkesi ışığında üyemize muvafakat verilmemesinde ve atamasının yapılmamasında hukuka uyarlık bulunmadığından, işlemin yürütmesinin durdurularak üyemizin atama işlemi gerçekleştirilmiştir.
SAĞLIKÇILAR GÜNDEMİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLAYIP BEĞENİN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.