Sakarya Belediyesi 2021 Yılı Toplu İş Sözleşmesi Yapıldı

Sakarya Belediyesi 2021 Yılı Toplu İş Sözleşmesi Yapıldı

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2021 YILI TOPLU İŞ SZLEŞMESİ YAPILDI.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2021 YILI TOPLU İŞ SZLEŞMESİ YAPILDI.

İŞTE YAŞANANLAR

İZLEMEK İÇİN: 

Mahmut Arslan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ile Çevre Enerji İhtiyaç Maddeleri A.Ş’de imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

12 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ Genel Müdürü Fuat Gedik, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız,  Sakarya Şube Başkanımız M. Mesut Gökdemir, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Sakarya İl Başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

ARSLAN: “TAŞERON EMEKÇİLERİNİN KADRO ALMASI İÇİN UZUN YILLAR MÜCADELE ETTİK”

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL 

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün sözleşmesini imzalayacağımız emekçi kardeşlerimiz, 2017’den önce Taşeron şirketlerde çalışıyorlardı. Sendikaya üyelikleri yoktu, toplu sözleşmeleri yoktu, kıdem tazminatları yoktu, yıllık izin kullanamıyorlardı. Bu yaşanan sıkıntıları çözmek için uzun yıllar mücadele verdik” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamız tarafından verilen mücadele sonunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirten Arslan, “Taşeron emekçilerini kadrolarına kavuşturan düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çalışma hayatı ile ilgili yapılmış en büyük düzenlemedir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “YENİ HAKLAR ELDE EDİYORUZ”

Kadro verilen emekçilere bir geçiş dönemi öngörüldüğünü ve bu dönemde Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği ücretlerin uygulanmasından dolayı mağduriyetlerin oluştuğunu belirten Arslan, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 arkadaşımız adına imzaladığımız ilk sözleşmedir. Bu sözleşme ile yeni kazanımlar ve yeni haklar elde ettik” diye konuştu.

“YENİ KADROLULAR İLE ESKİ KADROLULAR ARASINDAKİ ÜCRET MESAFESİNİ KAPATACAĞIZ”

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle %40’lara varan oranlarda bir ücret artışı sağlandığına dikkat çeken Arslan, “Üyemiz emekçilerin sosyal haklarında da pek çok iyileştirme yapıldı. Ekonomik yönden sıkıntıların olduğu, milyonlarca işçinin çalışamaz durumda kaldığı bir dönemde merdivenin birinci basamağını aştık, eski kadrolularla yeni kadrolu arkadaşlarımız arasındaki mesafeyi adım adım kapatacağız” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİMİZİN RAKİBİ DEĞİL, SOSYAL ORTAĞI OLMALIYIZ”

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin barış ve uzlaşmanın iyi bir sonucu olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’nin kavgalara, çatışmalara artık tahammülü yok. İşçi-işveren ilişkilerini çatışma üzerine değil, uzlaşmayı ve dayanışma üzerine kurmalıyız. Birbirimizin rakibi değil, sosyal ortağı olmalıyız. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ bunun öncülüğünü yapmaktadır” diye konuştu.

ARSLAN, BÜTÜN EMEKÇİLERİ HAK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARA ÜYE OLMAYA DAVET ETTİ

Sakara Büyükşehir emekçilerini HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamızın üyesi oldukları için tebrik eden Arslan, bütün emekçileri HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya davet etti.

YÜCE: “HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİ TOPLU SÖZLEŞME TÖRENLERİ OLDU”

Toplu iş sözleşmesinin imzalanması hususunda büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Yüce de toplu iş sözleşmesinin sendika, çalışanlar için hayırlı olmasını diledi.

Kamu ve özel sektörde hiçbir toplu iş sözleşmesinde çalışanların mağdur olabileceği bir sözleşmeye imza atmadığını belirten Başkan Yüce, “Özel sektörde, zaman zaman kamuda 35 yıldır toplu iş sözleşmelerine imza atan bir kardeşinizim. Hayatımın en mutlu olduğu dönemler toplu iş sözleşmesi törenleri olmuştur. Arkadaşlarımızın mağdur olabileceği bir sözleşmeye imza atmayı mevlam nasip etmedi, etmesin. Sözleşmeye katkılarından dolayı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmemiz hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını taktim etti.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 üyemizin maaşlarında yapılan yüzde 40’a varan artış ve yeni sosyal haklar, üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum