SANAT DÜNYASI YASTA!

SANAT DÜNYASI YASTA!

UST SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ! SANAT DÜNYASI YASTA!

Türk sinemasının efsane isimlerinden Nedret Güvenç’ten kötü haber geldi. Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı 90 yaşındaki Nedret Güvenç sabaha karşı uykusunda hayatını kaybetti. Usta ismin ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

Usta sanatçının ölümü kısa sürede sosyal medyada yayılırken ünlü isimlerden de peş peşe paylaşımlar geldi. Güvenç’in ölümüyle yasa boğulan ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak duygularını anlattı.

ÇİÇEK DİLLİGİL
 
“Babamın bayrağı taşıyan en tutkulu öğrencisi, annemin sırdaşı, omuzdaşı, 26 yıllık Avni Dilligil Ödüllerinin sırtlanıcısı, nikah şahidim, ustam, Nedret teyzem.. Türk Tiyatrosu yazar, yönetmen, oyuncu, hoca kısaca çok önemli bir tiyatro insanı ile vedalaşıyor. Tiyatronun divası… Sizlerin açtığı yolda bayrak bizde. Elden geldiğince. Hep anlatırdı Nedret Teyze İlk sahneye çıkışı annemin hastalanması ile olmuş, onun yerine acil hazırlanmış. Sonrasında da ilk kendi rolündeki karakterin adı Belkıs imiş. ‘Uğurumsun sen’ derdi. Babamı, hocalığını bana anlatanım idi hep. Şimdi hepsine benden selam edin Nedret teyzeciğim. Nurlar içinde uyuyun.

NİLGÜN BELGÜN
 
“Nedret Güvenç hanımı kaybetmişiz. Cennet mekanı olsun.”

IŞIL YÜCESOY

“Bir ömür sanatla dimdik ayakta kalmak… Sayın NEDRET GÜVENÇ gibi çınarı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.