SATIŞLAR PATLADI

SATIŞLAR PATLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Her Sabah İçiyorum' dedi ve satışlar patladı... Karsın ilçesinde yapılan ürünler ilçe ekonomisine büyük katkı yapıyor... İşte Erdoğan'ın her sabah içiyorum dediği ürün;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her sabah bir kaşık içiyorum" açıklamasının ardından dut pekmezi satışları patladı. Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan pekmezler ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlıyor.

Birçok besin maddesini barındıran dut pekmezi, Anadolu insanı tarafından hastalıklara karşı kalkan olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘her sabah bir kaşık içiyorum” dediği dut pekmezi, diğer bölgelerin aksine Adıyaman’ın Tut ilçesinde kaynatılmadan, güneşte olgunlaşıyor.

3 gün 3 gece güneşte ve ayazda bekletiliyor
Kaynatılarak besin değerinin azalmasını önlemek için 3 gün 3 gece güneş ve ayazda bekletilen pekmez, sofralara geliyor. ‘Yeşillikler Beldesi’ olarak bilinen ve ismini dut meyvesinden alan Tut ilçesinde ‘beyaz altının’ ilk hasat başladı. Tut ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda dut yetiştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.