Seçim öncesi Emekliye memura işçiye ek zam geliyor

Seçim öncesi Emekliye memura işçiye ek zam geliyor

Seçim öncesi Emekliye memura işçiye ek zam geliyor

Seçim öncesi düğmeye basılıyor
Milyonlarca emeklinin yeni yıl ile merak ettiği emekli ikramiyeleri araştırma konusu haline geldi. Ramazan ve Kurban Bayramı için emekli vatandaşlara verilecek ikramiyelerin artıp artmayacağı uzun süredir merak konusu olurken yazar Mehmet Çetingüleç, 2023 yılındaki emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını açıkladı

2023 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli vatandaş ikramiye araştırması yapmaya başladı. Merak konusu olan emekli ikramiyelerinin ise Ramazan ve Kurban Bayramı ile birlikte hesaplara yatırılması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş emekli ikramiyesine iyileştirme yapılıp yapılmayacağını merak ederken emekli vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Her yıl iki kez ödenene emekli ikramiyeleri Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda hesaplara 1.000 TL olarak yatırılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde 1.100 TL’ye yükselen emekli ikramiyesi ise yeni yılda ne kadar artacak merak konusu oldu.

Yazar Mehmet Çetingüleç 2023 yılındaki emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını açıkladı. İddialara göre emekli vatandaşların 1.100 TL olan emekli ikramiyeleri 2023 seçim öncesinde 2 bin 500 TL ile 3.000 TL aralığında bir miktara yerleştirilecek. Seçim öncesinde iddialara göre asgari ücrete yüzde 10 zam, emekli maaşlarına ise yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacak.

AK Parti’nin anketlerde oy oranının düşmesi halinde zamlarda da artış görülebilir. Asgari ücretli çalışanlar için yılbaşında yüzde 54,66’lık bir zam yapıldı. Mehmet Çetingüleç yazısında seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde tekrardan bir düzenleme yapılacağının sinyali verildiğini belirtti.

Yapılan açıklamalara göre daha öncesinde asgari ücretin 2 katı kadar maaş alan emeklilerin maaşı asgari ücretliyle aynı seviyeye geldi. Söylentilere göre kulislerde 2023 yılının ilk 6 ayı için emekli maaşında yüzde 40’lık bir zam planladı. Fakat seçimden hemen öncesine de zam müjdesi vermek adına yüzde 30 oranında tutulduğu kalanının ise seçim öncesinde yansıtılacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum