Seçim öncesi hükümetten ara zam atağı!

Seçim öncesi hükümetten ara zam atağı!

Seçim öncesi hükümetten ara zam atağı!

Türkiye'de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala oy kaybını telafi etmek isteyen AK Parti'de ara zam iddiaları hız kazandı. Yeni yılda maaşlara yapılan zam sonrasında ara zam yapılacağı iddiaları gündemde yer alırken şimdilerde ise Nisan ayında ek zam konuşulmaya başlandı.

Gündeme sık sık düşen bu gelişmeler ile ilgili de Kısa Dalga'da yazan Mehmet Çetingüleç gündeme dair şu açıklamalarda bulundu.

Çetingüleç yaptığı açıklamada, "Eğer mayısta erken seçim olursa emekli ve asgari ücretlilere nisanda ek zam yapılma ihtimali artar" derken konuşmalarını;

"Ancak deprem nedeniyle daha önce zikredilen yüzde 20'ye varan oranların aşağı yönlü revize edilme olasılığı yüksek.

Çünkü Türkiye bütçesi de depremde ağır hasar gördü. Deprem illerinden vergi toplanamayacağı gibi o bölgeye çok büyük kaynak aktarımı gerekiyor.

Eğer erken seçim yapılmazsa, ek zammı unutmak lazım. Çünkü bu durumda zaten emekliler temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkı alacak.


Asgari ücretlilere ek zam ise, yeni seçim tarihine yakın bir zamana ötelenir.

İkramiyelere gelince...

Daha önce 2500-3000 lira gibi rakamlar konuşuluyordu. Şimdi 1500-2000 lira aralığı gündeme gelebilir.'' ifadeleriyle tamamladı.

EMEKLİ AYLIĞI VE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yapılan bu konuşmaların hemen ardından da vatandaşlar en düşük emekli aylıklarının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya kadar artmasını beklerken bu süreçte asgari ücret tutarının da 10 bin liranın üzerine çıkması konuşuluyor. 

Seçime kısa bir süre kala anketlerde oy kayıpları iki tarafta da yaşanırken atılacak bu adım ile birlikte de vatandaşlara kısa sürede ciddi bir artış sağlanması bekleniyor

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.