SEO Neden Önemlidir?

SEO Neden Önemlidir?

Dijital dünyada markaların yer almaya başlaması uzun bir zaman önce başladı. Bu yolculuk esnasında onlara fayda sağlayacak her şey doğal olarak büyük bir titizlikle uygulanıyor.

Markalara bu faydayı sağlayan en büyük şeyin SEO olduğu da artık herkes tarafından bilinmektedir. Ama genel olarak “SEO neden önemlidir?” konusunda insanların aklında büyük bir boşluk kalıyor. Bunun bir sebebi de SEO çalışmalarının tam olarak bilinememesidir.

Dijital pazarlama çalışmalarında oldukça önemli bir yeri olan SEO’nun amacı genel olarak web sitelerine ziyaretçi çekmektir. Yani SEO çalışmaları bu amaçla yapılırlar. Bununla birlikte web siteleri de türlerine göre gelen ziyaretçilerini kazanç, okunma ya da tıklanma sayısı gibi pozitif etkilere çevirirler. Böylece başarılı bir SEO çalışması yapılmış olur.

SEO Nedir?

Yazının konusu olan SEO’nun önemine geçmeden önce kavramın kendisine bakmak mutlak bir ihtiyaçtır. Çünkü SEO’nun kullanımının önemini anlamak için öncelikle onu temsil eden kavramlar hakkında doğru bilgilere sahip olunması gerekir. Yani anlayacağınız “SEO nedir?” ile önce kavramı anlamaya çalışacağız.

SEO kelimesi, aslında bir kısaltmadır. Anlamı da Search Engine Optimization olarak bilinir. Dilimizdeki karşılığı ise Arama Motoru Optimizasyonu şeklindedir. SEO’yu anlama konusunda arama motoru burada anahtar kelimemiz olacak. Çünkü bu kavram “SEO nedir?” sorusuna doğrudan cevap verebiliyor.

Özellikle Google başta olmak üzere insanların kullandıkları arama motorları çok büyük bir web sitesi kütüphanesine sahipler. Ne ararsanız o konu hakkında bir şeyler bulmanızın sebebi buradan geliyor. Bu yüzden arama motorları içinde web siteleri arasında yüksek bir rekabet bulunur. Çünkü hepimiz biliyoruz ki aradığımız şey için en fazla 2. sayfaya kadar gideriz. İstatistiklere bakıldığında bu konuda en şanslı isimler ise ilk sayfa içerisinde yer alan web siteleri oluyorlar.

SEO nedir?” sorusu da böylece anlam kazanıyor. Web sitelerinin ilk sayfada yer alabilmek için arama motorlarının yapısına uygun bir biçimde şekillendirilmesi olarak tanımlayabiliriz. https://www.dopinger.com/tr/seo/ sitesinde inceleyebileceğiniz Dopinger ekibi de bu noktada, hem arama motorlarına hem de ziyaretçilere uygun bir biçimde gereken şekillendirmeleri yapıyor. Verdikleri SEO hizmeti sayesinde bugün birçok web sitesi, arama motorlarında istedikleri sıralamaları yakalayabiliyorlar.

SEO Nasıl Yapılır?

Bir web sitesinin yukarıda da bahsettiğimiz arama motorları içinde istediği yerde olması tamamen yapılan SEO çalışmaları ile alakalıdır. Ancak sürecin nasıl işlediğine de değinmek gerekir. Çünkü yukarıda sözü edilen SEO çalışmalarının tam olarak bilinmemesi konusu da bununla alakalıdır.

SEO çalışmaları için en önemli şeylerden birisi sürdürülebilirliktir. Bunun sebebi SEO çalışmaları sonucunda alacağınız sonuçların maksimum olması için uzun dönemli bir çalışma olması gerekliliğinden geliyor. Uzun dönemli yapılacak çalışmalar da ancak sürdürülebilir oldukları zaman verimli bir şekilde devam ederler. Daha iyi anlamak için SEO çalışmalarının alt başlıklarına bakılabilir:

  • Site İçi SEO

  • Site Dışı SEO

  • Teknik SEO

SEO çalışmalarını bir bütün olarak ele alabilmek için web sitelerinin bu alt başlıklar altındaki durumları analiz edilmelidir. Site içi SEO, web sitenizde yer alan içerikleri, başlıkları, görsellerinin düzeni, anahtar kelime kullanımları gibi konularla ilgilidir. Site dışı SEO ise web siteniz dışında size ziyaretçi kazandıracak çalışmaları içerir. Örneğin sosyal medya kullanımları ya da diğer sitelerde sizin için yer alan backlinkler, site dışı SEO ile alakalıdır. Teknik SEO ise web sitenizin yazılımsal anlamdaki ihtiyaçlarını tespit ederek düzenleyen bir alt başlık olarak karşımıza çıkıyor.

SEO’nun Önemi

İnsanlar “SEO nedir?” sorusu ile birlikte “SEO neden önemlidir?” sorusunun cevabını bağdaştırabilirler. Ancak olay sadece bununla sınırlı değildir. Evet, SEO ilk adımda sizi sıralama olarak yukarılara taşıyacaktır. Böylece insanlar web sitenizi daha çok ziyaret edecekler. Peki, tekrar ziyaret etmelerini ya da sizi diğer insanlara önermelerini nasıl sağlayacaksınız? Bu adımda da yine SEO çalışmalarını kullanacağız. Teknik, site içi ve site dışı SEO çalışmalarının önemi yine burada ortaya çıkmaktadır.

Öte yandan sıralamalarda üstlerde yer almak markalar, bilinirliği de arttırmaktadır; ki bu bir marka için en önemli gelişmelerden birisi olacaktır. O an satın almayacak olsak bile ayakkabı dediğimizde aklımıza Nike markası geliyorsa, bunun mutlaka bir sebebi vardır. Yine bu açıdan web sitenizi güvenilir bir otorite haline de getirebilirsiniz. İnsanlar doğru bilgi için ilk sizi tercih etmeye başlar ya da kaliteli ürün konusunda ilk seçenek olarak akıllarda yer edinirsiniz. Ayrıca tüm bunlar rakiplerinizin de önünde olmanızı sağlayacaktır.

Dijital dünya hızlı bir şekilde gelişen bir yer. Bu yüzden bu gelişmeleri takip etmek her marka ve web sitesi için oldukça elzem bir durum. SEO çalışmaları sayesinde dijital dünyanın gelişmelerini takip edebilmekle kalmıyor onlara ayak uydurma fırsatını da elinizin altında tutuyorsunuz.

Dopinger tarafından yürütülen SEO çalışmaları da her zaman bu amaca yöneliktir. Doğru SEO hizmetini seçerek ve süreç boyunca doğru SEO araçlarını kullanarak başarmayı umduklarınızdan çok daha fazlasını yapmak için Dopinger ekibine ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.