Sevgi Öğretmeni Yaşatmak İçin Donör Aranıyor

Sevgi Öğretmeni Yaşatmak İçin Donör Aranıyor

Korona Virüsü Hastası Sevgi Öğretmeni Yaşatmak İçin Donör Aranıyor

Korona virüse yakalanan ve yaşamak için donöre ihtiyaç duyan Sevgi öğretmenin ailesinden tüm sorumluluk sahibi vatandaşlara çağrı. Yüzlerce öğrenci yetiştirip hayata hazırlayan Sevgi öğretmene bir elde siz uzatın ve Sevgi öğretmenimiz yaşasın

Yüzlerce öğrenciyi yetiştiren emekli edebiyat öğretmeni Sevgi Özkan’ı yakalandığı Koronavirüs hastalığından kurtulması beklenen immün plazma tedavisi için kan bağışı gerekiyor. Uygun donör bulunursa ve tedavi başarıyla sonuçlanırsa 56 yaşındaki Sevgi Özkan hayata tutunabilecek. Sevgi Özkan’ın yakınları Egeli Gazete’ye yaptıkları açıklamada, hastalık sürecinin çok ağır geçtiğini belirterek, “Herkesin bu sürece destek olmasını istiyoruz. Tüm hastalar için vicdanen ve sorumluluk gereği donör olmalarını bekliyoruz” dedi.
İzmir’in Karabağlar ilçesinde öğretmen eşi ile mutlu bir yaşam süren 2 çocuk annesi emekli edebiyat öğretmeni Sevgi Özkan, Koronavirüs belirtileri yaşayınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.


Durumunun ağırlaşması üzerine hastanenin yoğun bakım servisine alınan Sevgi Özkan’ı kurtarmak için her yolu deneyen doktorlar son olarak immün plazma yöntemine başvurmayı istedi.

Hayati arayış başladı

Sevgi Öğretmene immün plazma tedavisi uygulamak için Koronavirüs hastalığı geçirmiş, 14 gün önce iyileşmiş, bulaşıcı hastalığı olmayan A rh pozitif kan grubu sahibi donör arayışı başlatıldı.

Uygun donör bulunursa ve tedavi başarıyla sonuçlanırsa 56 yaşındaki Sevgi Özkan hayata tutunabilecek.

Koronavirüs hastası öğretmenin yakınlarının sosyal medyadaki donör çağrısını duyan çok sayıda öğrencisi başvuruda bulundu. Öğrencileri donör olmak istedi ancak şimdiye kadar uyum sağlanamadı. Doktorların, ailesinin ve öğrencilerinin seferber olmasına rağmen şu ana kadar yapılan testlerde uygun donör bulunamadı.

Eşi de evde koronavirüs tedavisi gören Sevgi Özkan’ın iki oğlu da sağlık alanında olmasına rağmen annelerini salgın riski nedeniyle ziyaret edemiyor. Özkan’ın iki oğlu da sağlıkçı. Büyük oğlu fizyoterapist, küçük oğlu ise tıp fakültesi öğrencisi.

Aileden acil çağrı

Sevgi Özkan’ın yakınları Egeli Gazete’ye yaptıkları açıklamada, hastalık sürecinin çok ağır geçtiğini söyledi.

Çok sevdikleri birinin yoğun bakımda tedavi görürken yanında olamadıkları için büyük üzüntü duyduklarını anlatan aile üyeleri, kamuoyuna şöyle seslendi:

“İnsanlar başlarına gelmeden koronavirüsü anlamıyor maalesef. Ailenizin yanında olamamak çok zor. Tek başına bir savaş veriyor. İyileşen bir insanın sadece kan vererek 6 kişiyi iyileştirebileceği konuşuluyor. Herkesin bu sürece destek olmasını istiyoruz. Tüm hastalar için vicdanen ve sorumluluk gereği donör olmalarını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.