SGK'dan 2023 EYT başvuruları ile ilgili açıklama ve Taşeron işçi Duyurusu

SGK'dan 2023 EYT başvuruları ile ilgili açıklama ve Taşeron işçi Duyurusu

EYT'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) onaylanmasıyla vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi sonrası SGK'dan açıklama geldi.

Milyonların yıllardır merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) sorunu çözüme kavuştu. Düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan 395 milletvekilinin oyu ile kabul edildi.

SGK'dan EYT düzenlemesinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından yazılı bir açıklama geldi. SGK tarafından yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanmadan herhangi bir işlem yapılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

"YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"
EYT başvurularına ilişkin SGK'dan yapılan açıklamada, "EYT ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan taleplere istinaden kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

Genel Kurulda kabul edilen yasayla ilgili öne çıkan başlıklar şöyle:

9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler düzenlemeden yararlanacak.

EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

Yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar aylık alabilecek.

Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içerisinde tekrar işe başlayan çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

Kadroya alınan işçiler ile işçi statüsüne geçirilenlerin aylık almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin feshini zorunlu tutan düzenleme yürürlükten kalkacak.

EYT'lilerin kıdem tazminatına ilişkin Kredi Garanti Fonu'ndan destek verilecek.

Toplamda 5 milyon çalışanı etkileyen düzenlemeye göre 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Emeklilik başvuruları, e-Devlet üzerinden veya SGK'ye yapılabilecek.

5 bin 500 liranın altında maaş olmayacak.

ÖNCÜ BÜRO İŞ SENDİKASINDAN İSE TAŞERON İKEN KADROYA GEÇEN 696 LI İŞÇİLER ADINA AÇIKLAMA

696 KHK daki "Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez. " hükmünün kaldırılmış olması ZORUNLU EMEKLİLİĞİN kalktığı anlamına gelir. Tartışmaya gerek yoktur.
İşçiler yasadaki prim, yaş ve sigortalılık sürelerini tamamladıklarında KENDİLERİ İSTERLERSE emekli olabilirler. Kurumları emekliliğe hak kazandı diye işten çıkaramaz.
5620 sayılı yasaya göre halen çeşitli üniversitelerde GEÇİCİ İŞÇİ / VİZELİ İŞÇİ olarak çalışanlar için zorunlu emeklilik devam etmektedir.   08.09.1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olan ve 5000-5975 prim günü olan herkesin emekli edilme durumu ortaya çıkacaktır. Bu arkadaşların durumunu dile getiren bizden başka sendika ve konfederasyon da göremiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.