Soğuk Lipoliz Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Soğuk Lipoliz Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Soğuk lipoliz nedir günümüzde zayıflama tedavilerinde kullanılan yöntemler arasındadır.

Kişinin vücudunda bulunan yağ dokusu hedeflenerek, önce dondurulması, ardından da parçalanarak vücuttan atılmasına dayanır. Bu esnada cihazdan yararlanıldığı için farklı dokulara zarar verilmemektedir.

Vücut Kitle İndeksi yüksek olmasa da bölgesel yağlanma sorunu yaşayanlar, diyetten istediği sonuçları alamayanlar, hızlı çözümler yaşamak isteyenlere bu tedavi uygulanabilir. FDA tarafından onaylanmış olan uygulama, kişilere yaklaşık 2-3 ay içerisinde istedikleri forma kavuşmalarını sağlar.

Soğuk lipoliz vücutta her bölgeye uygulanabilmektedir. Ancak genellikle kol, sırt, bacak, bel, kalça ve karın bölgelerine uygulanır. İşlemler kısa sürmekte olup kişiye göre 45 dakika-1 saat arasında değişmektedir.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk Lipoliz nedir yağ dondurması tedavisine verilen isimdir. İşlemler esnasında yağ hücreleri belirli bir dereceye kadar soğutularak dondurulur. Bu sırada diğer dokulara zarar verilmeden, yağ hücreleri öldürülerek vücuttan atılır. Özellikle egzersiz programlarından sonuç alamayan kişilerin başvurduğu yöntemler arasındadır.

İşlemler kısa sürmekte olup tek seansta da çözüm almak mümkündür. Ancak bazı hastalarda seansların arttırılması gerekebilmektedir.

Soğuk Lipoliz Avantajları Nelerdir?

Soğuk lipoliz nedir zayıflamaya yardımcı bir tedavidir. Hızlı çözümler sunduğu için hayal ettiğiniz forma daha da hızlı kavuşmanızı sağlar. Zira bazı kişilerde tek seansta da çözümler bulunabilmektedir. Bunun yanı sıra aşağıdaki avantajları da bulunmaktadır;

  1. Diyetten sonuç alınamayan inatçı yağların direncini kırar

  2. Vücutta yağ oranını düşürür

  3. Tek seansta 1 bedene kadar incelme sağlanabilir

  4. Uygulamada ağrı, acı hissedilmez

  5. Ameliyat olmadan bölgesel fazlalıklardan kurtulmanızı sağlar

  6. Kilo kontrolüne dikkat edildiği sürece sonuçları kalıcıdır

  7. Sonuçların alınabilmesi için diyette değişiklik gerekmez

  8. İşlem sonrasında aşırı ödem ve morluk gibi durumlar bulunmaz

Bunların yanı sıra soğuk Lipoliz kaç kilo verdirir 2 santimden 4, 8 santime kadar incelme sağlayabilmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra hastalar günlük yaşamlarına geri dönebilir.

Soğuk Lipoliz Nasıl Yapılır?

Soğuk Lipoliz nasıl yapılır yağ hücreleri hedef alınarak gerçekleştirilmektedir. Öncelikle yağ hücrelerinin ölümünün gerçekleştiği dereceye kadar dondurma işlemi yapılır. Ardından seçici olarak doku yok edilir. Bu esnada deri ve çevresinde dokular korunur.

Tedaviyi takip eden apoptoza giren yağ hücreleri, bağışıklık sistemi tarafından vücuttan atılır. Bu işlemler kişilerin talep ettiği bölgeye gerçekleşmekte olup kullanılan cihaz vakumlama yaparak -10 dereceye kadar dondurur.

Eğer ikinci bir seansın da uygulanması gerekiyorsa arasında 21 gün beklenir.

Soğuk Lipoliz Kimlere Uygulanabilir?

Soğuk lipoliz kimlere nasıl uygulanır kilo vermek isteyen, diyetleri sonuç vermemiş ya da beklemeden, daha hızlı çözümler bulmak isteyen kişilere yapılabilmektedir. Aynı şekilde Vücut Kitle İndeksi uygun olsa da bölgesel yağlanması olan kişilere de uygulanmaktadır.

Bunun yanı sıra işlemin uygulanıp uygulanmayacağı ön muayene ardından belirlenmektedir. Zira işlemler her kişiye uygulanamamaktadır. Bunlardan bazıları aşağıda olduğu gibidir;

  1. Ağır karaciğer hastalığı bulunan kişiler

  2. Ağır böbrek hastalığı bulunan kişiler

  3. Göbek fıtığı olan kişiler

  4. Soğuk ürtikeri hastalığı kişiler

  5. Kanser

  6. AIDS hastalığı

  7. Kontrolsüz şeker hastalığı

  8. Sedef gibi cilt hastalıkları

  9. Kalp ve damar hastalığı bulunan kişiler

  10. Kişide kalp pili bulunması

  11. Kan protein düşüklüğü hastalığı

Soğuk lipolizi kimler yaptıramaz ayrıca hamilelik ve emzirme dönemlerinde de bir engeldir.

Soğuk Lipoliz Ardından Nelere Dikkat Edilmeli?

Soğuk lipoliz ardından kişiler sağlıklı beslenmeye devam etmelidir. Düzenli egzersizlere bu süreçte devam edilmelidir. Yağ dokusunun parçalanmasında vücut suya gerek duyduğu için bol su tüketimi yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.