Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması! 23 Kasım 2020

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması! 23 Kasım 2020

İçişleri Bakanlığı’ndan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması!

İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden yeni corona virüsü salgını tedbirleri hakkında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı bildirildi.

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı. İlk kez bu hafta uygulanan yasak hakkında İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı bildirildi.


İşte Bakanlık tarafından yapılan açıklama:
Mart ayında ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını seyrinde son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış olduğu görülmektedir.
 
Salgının seyrinde görülen bu artış nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına başlanmıştır.

Bu kapsamda 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar istisnalar hariç sokağa çıkma kısıtlanmıştır.

Kısıtlama kararına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır. Söz konusu kısıtlama kararına uymayan toplam 9 bin 583 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.