Son Dakika! Akaryakıta yüzde 50 zam

Son Dakika! Akaryakıta yüzde 50 zam

Son Dakika! Akaryakıta yüzde 50 zam

Bu hafta sonuna kadar tüm akaryakıt fiyatlarına zam geleceğine dair haberler paylaşılırken dün LPG’ye bir zam gelmişti. Ama bugün akaryakıta yaklaşık yüzde 50 zam yapılacağına dair bir son dakika açıklama geldi. Petrol varil fiyatları üzerinden benzin ve motorin fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 zam gelebileceğine dair açıklamalar yapan AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, varili 85 dolar olan petrol fiyatlarının 125 dolara çıkacağını belirtti ki bu direk benzin ve motorine yüzde 50 zam yapılması anlamına geliyor.

Akaryakıt fiyat artışlarına ilişkin bir takım çarpıcı açıklamalarda bulunan AKP’li ÖK, şu açıklamalarda bulundu;
 
Hepinizin bildiği gibi, son dönemde, Covid-19 salgınıyla birlikte, ülkemizde ve dünyada ham madde temininde, tedarik zincirlerinde aksaklıklar yaşanmış, enerji ve girdi fiyatlarında beklenmeyen artışlar meydana gelmiş, arz ve talep dengesinde bozukluklar ortaya çıkmıştır. Belki de bugün dünya en enflasyonist dönemini yaşamaktadır. Dünyada, 2020 Mart döneminde 40 dolar seviyelerinde olan ham petrolün varil fiyatı 85 dolar seviyelerine ulaşmış, bu yıl varil başına bu fiyatın 125 dolar seviyelerine çıkabileceği tahmin edilebilmektedir.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’nde bile benzin fiyatları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 61 artışla 2014 yılından bu yana en yüksek seviyelere ulaşmış bulunmakta. Tabii ki doğal olarak Türkiye de küresel ekonominin bir parçası olduğundan ve ülkemizde kullanılan akaryakıt yurt dışından temin edildiğinden dolayı, bu fiyat artışı ülkemizi de etkilemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.