SON DAKİKA: İPLER İYİCE KOPTU!

SON DAKİKA: İPLER İYİCE KOPTU!

SON DAKİKA: İPLER İYİCE KOPTU!Ankara'dan Ukrayna'ya acil çağrı!

 İpler iyice koparken Rusya’nın işgal kararı almasının ardından kriz de giderek yükseldi. Ukrayna halkına “Mümkün olduğu kadar evlerinizde kalın” çağrısı yapılırken başkent Kiev’deki patlama seslerinin ardı arkası kesilmiyor. Ukrayna’da yaşayan Türk vatandaşlar için de Dışişleri Bakanlığı’ndan acil çağrı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşayan Türklere çağrıda bulundu. Açıklamada, “Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Diğer yandan Ukrayna’dan ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacağı belirtildi ve acil durum hatları da kamuoyu ile paylaşıldı.
 
Ukrayna’da Son Durum Ne?
İşte dünyadan son gelişmeler…

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını açıklayarak, Washington’un Kiev’e yardım sunmaya hazırlandığını söyledi. Zelenskiy, “Bir dakika önce Başkan Biden ile görüştüm. ABD şimdiden uluslararası yardım hazırlamaya başladı” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, “Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin askeri yapısı devre dışı bırakıldı. Ukrayna sınır güçleri, Rus birliklerine herhangi bir direniş göstermiyor” açıklamasında bulundu.


 
Ukrayna Ankara Büyükelçisi, Ukrayna’nın Türkiye’den Rusya’ya karşı boğazları kapatmasını istediğini bildirdi.

Ukrayna, Rus bombardımanında 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 9 kişinin yaralandığını duyurdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.