SSK’lı ve BAĞ-KUR’lu olan vatandaşların 2021 maaş zam zamları

SSK’lı ve BAĞ-KUR’lu olan vatandaşların 2021 maaş zam zamları

SSK’lı ve BAĞ-KUR’lu olan vatandaşların 2021 maaş zam zamları belli oldu!

2021 maaş zam zamları belli oldu!
Yaklaşık 13 milyon emekli Ocak zamlarını bekliyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında zamlı maaşlarını ve emekli ikramiyelerini alan emekliler 2021 için şimdiden araştırmalara başladılar. Emeklilerin beklediği zam haberi nihayet geldi. Merkez Bankası beklenti anketlerinin sonucunda emeklilerin maaş zam tahminleri belli oldu.

Türkiye’de emekliler maaşlarına gelecek olan zamları merak ediyorlar. Geçtiğimiz Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranına göre zamlı maaşlarını ve Kurban Bayramı bin TL ikramiye ödemelerini beraber alan emekliler yeni yıl zamları için araştırmalar yapıyorlar. Emeklilerin beklediği gelişme meydana geldi. Merkez Bankası beklenti anketlerinin sonucu açıklandı. Buna göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 10.82 olarak kaydedildi. Böylece 2021’de SSK ve Bağ-Kur’lular yüzde 4.79 zam alacaklar.


2021’de maaşlar ne kadar olacak?
Beklenti anketinin sonucunda göre 2021 yılında en düşük aylık esnafta bin 977, SSK’lılarda 2 bin 340 lira alacak. Ayrıca enflasyon oranlarının yüzde 4 bandını aşması durumunda da emeklilere enflasyon farkı ödemesi yapılacak. Ancak emeklilere yapılacak zamlar hakkında kesin bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.