Suriye'ye Dönmek İstiyoruz

Suriye'ye Dönmek İstiyoruz

Suriye'ye Dönmek İstiyoruz

Türkiye'de yaşayan milyonlarca Suriyelinin başında bulunan isim Salim el-Muslat geri dönüş konusunda açıklamalarda bulundu. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı olan Muslat basın mensuplarının karşısına çıktı. Suriye Ulusal Koalisyonu Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmede Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için planlanan geri dönüş konularına değinildi. 

SURİYELİLER KENDİ ÜLKELERİNE GERİ DÖNMEK İSTİYOR

Salim el Muslat yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'ye teşekkür etti. Bunun kendilerinin görevi olduğunu söyleyerek Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını buranın artık kendileri için ikinci vatan olduğunu söyledi. Suriyeli yatırımcıların da Türkiye'yi yatırım yapmak için kendi vatanları gibi gördüğünü söyleyen Salim el Muslat, Suriye'de kurtarılmış bölgelerde tek bir yönetimin olması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de yaklaşık 4 milyon Suriyelinin olduğunu aktaran Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı, Suriye'deki diktatörlük rejiminin kendileri için felaket olduğunu söyledi. Kurtarılmış bölgelerde güvenli yeni yapılanmanın altını çizen Muslat Türkiye'den yardım istedi. 

TÜRKİYE'YE ZORLUK ÇIKARMAK İSTEMİYORUZ AMA ULUSLARARASI İRADE OLMALI

Asıl amaçlarının kendi vatanlarına dönmek olduğunu da sözlerine ekleyen el Muslat "Güvenli bir ülkeye dönmek istiyoruz. Rejim bertaraf edilmeli, kökü kazınmalı. Elimizden geldiği kadar siyasi kurallara uyduk. Birleşmiş Milletler kararları maalesef gerçekleşmedi. Türkiye, bizim iyi olmamızı istiyor ama yetmiyor. Diğer ülkeler de bizi yalnız bırakmamalı." dedi. 


Muslat konuşmasının sonunda ise Türk kardeşlerimize zorluk çektirmek istemiyoruz ama bölgede uluslararası bir irade olması gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum