Süt, ayçiçek yağı, çay, pirinç, tuvalet kağıdı alacaklar dikkat

Süt, ayçiçek yağı, çay, pirinç, tuvalet kağıdı alacaklar dikkat

Yarından itibaren süt, ayçiçek yağı, çay, pirinç, tuvalet kağıdı alacaklar dikkat: Duyuru yapıldı!

Dolar kurunda yaşanan hareketlilikten dolayı market raflarındaki ürünlerin zam görmesiyle vatandaşlar en ucuz ürünleri araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarla dolarda sert düşüş yaşandı. Vatandaşlar doların düşmesinden sonra bu etkinin market fiyatlarında da geçerli olmasını beklerken BİM’den açıklama yapıldı.

FİYATLARDA İNDİRİM OLACAK MI?
 
BİM İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, süreç hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Hürriyet’e konuşan Aykaç, fiyatlardaki değişimin zaman alacağını belirtti. Galip Aykaç, “Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor.” dedi.

ASIL SORUN TEDARİK, BİRÇOK ÜRÜN GRUBUNDA ARZ SIKINTISI VAR

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç indirimin meselesinin herkesin gündeminde olması gerektiğini ve asıl sorunun tedarik olduğunu belirtti. Aykaç, “Bir çok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı. Üretim bugünlerde çok daha kıymetli hale geldi. Vatandaşın ihtiyacını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler çok gayret ediyoruz ilgili herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek” demişti. Bu açıklamanın ardından ilgili bakanlık birimleri 81 ilde sahaya denetimlere başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.