Süt dişler neden atılmamalı

Süt dişler neden atılmamalı

İlk dişinize veda etmek dünyanın her yerindeki çocuklar için bir ritüeldir. Bu, büyüdüklerinin bir işaretidir. Çoğu çocuk için bu aynı zamanda cesaret anlamına gelir. Peki bu dişle ne yapmalı? Bazı ebeveynler onları duygusal hatıra olarak saklar, ancak ço

İlk dişinize veda etmek dünyanın her yerindeki çocuklar için bir ritüeldir. Bu, büyüdüklerinin bir işaretidir. Çoğu çocuk için bu aynı zamanda cesaret anlamına gelir. Peki bu dişle ne yapmalı? Bazı ebeveynler onları duygusal hatıra olarak saklar, ancak çoğu onları çöpe atar.

SÜT DİŞLERİ – NEDEN ONLARI SAKLAMALISINIZ?
Muhtemelen çocuğunuzun süt dişiyle neler yapabileceğinizi hiç merak etmediniz mi? Görünüşe göre, oldukça fazla … Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre, süt dişleri zengin bir kök hücre kaynağıdır. Bu, bebeğinizin yaşamının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir nedenle yedek dokuya ihtiyaç duyması durumunda, kök hücrelerin gerekli dokuyu büyütebileceği anlamına gelir.
Süt dişlerini korumak hayat kurtarabilir ve hastalığa bağlı hasarın yenilenmesine yardımcı olabilir! Dünyanın dört bir yanındaki kültürlerin çocukların dişleriyle ilgili kendi gelenekleri vardır. Ancak en popüler olanı “diş perisi” ile ilgili olanıdır. İskandinav kültürüne göre, bir çocuğun dişi iyi şans getirir – ve bu doğru, belki daha az sihirli ama daha tıbbi olarak – modern tıbbın iyileşmede şaşırtıcı kullanımları var! Kök hücreler uzun yıllar depolanabilir ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde tıbbi problemler için kullanılabilir. Bilim adamları, insan sağlığını ve hayatını kurtarmada kök hücrelerin yeri doldurulamaz olduğunu defalarca kanıtladılar. Diğer hasarlı hücreleri yeniden inşa edebilir ve değiştirebilirler!  Gelecekte bebeğiniz kalp hücrelerinden beyin hücrelerine kadar her türlü hasarlı dokuyu yenileyebilecek.

Kök hücreler zamanla özelliklerini kaybedebilir, bu nedenle süt dişlerinin taze olması ve uygun koşullarda saklanacağı özel bir laboratuvara teslim edilmesi gerekir. Bebeğinizin bu hücrelere hayatının ilerleyen dönemlerinde ihtiyaç duyması halinde dişler depodan alınarak doktora götürebilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.