Tam kapanma açıklaması yapıldı!

Tam kapanma açıklaması yapıldı!

Herkes merak ediyordu: Tam kapanma açıklaması yapıldı!

Yüz yüze eğitimin başlaması ve tatil göçleri ile beraber bu sene yasakların gelip gelmeyeceği tartışma konusu. Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Faruk Aydın açıklamalarında böyle giderse tam kapanmanın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de vaka sayısında artışlar yaşanmaya devam ediyor. Bu nedenle eski yasakların yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. 4-10 Eylül’de illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritası Prof. Dr. Faruk Aydın tarafından değerlendirildi. Vaka sayısının çok yüksek olduğunu dile getiren Aydın, böyle giderse tam kapanma olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.


“Kapanmak zorunda kalacağız”

“Geçen yıl kadar ciddi hasta sayımız yok gibi görünüyor ama şu an yoğun bakıma düşenlerden daha yüksek ölüm var. Hastalar az olmasına rağmen ölüm sayısında artış var. Ülkede her 4 günün üzerinde binden fazla ölüm var. Bunu görmemezlikten gelmek hiç doğru değil. Kışın çok ağır geçeceğini söylüyorum. Kapatmamak için direniyoruz ama önlemlerimizi almaz, sayıları düşüremezsek kapanmak zorunda kalacağız”

“Eski vaka renklendirme haritasına göre yeşil alan hiç kalmadı, sarı alan olan yerler var. Türkiye aslında turuncu ve kırmızı durumda. Vakalarımız çok yüksek ve Karadeniz de önde gidiyor. İnsanlar artık kurallara uymuyor. Sanki yokmuş gibi bir yaşam kurulmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da hastanelerde viral özellikli üst solunum yolu enfeksiyonları görmeye başladık. Elbette her yıl mevsimsel olarak bunu görüyorduk ama geçen yıl maskelerin çok önemli düzeyde kullanılması nedeniyle hiç görmemiştik. Neredeyse sıfırdı ama bu yıl çok erken başladı.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.