Tam kapatmalı kısıtlamalar geliyor! Prof. Dr. Levent Akın tarih verdi

Tam kapatmalı kısıtlamalar geliyor! Prof. Dr. Levent Akın tarih verdi

Tam kapatmalı kısıtlamalar geliyor! Prof. Dr. Levent Akın tarih verdi

Prof. Dr. Akın, tam kapatmalı sokağa çıkma yasağı ile ilgili ilk defa tarih verdi. Akın, artan vaka artışları ile ilgili olarak kritik açıklamalarda bulundu… “Bugünkü vakalar, Nisan ayının 10-15’inde hastanelere yansıyacak” diyen Prof. Dr. Akın, yoğun bakımlar hastalara cevap veremez hale gelirse tam kapanmaya gidilebileceğini, bu nedenle herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Akın’a göre bugünkü 42 binlik vaka sayıları henüz hastanelerin yoğun bakımlarına yansımış durumda değil… Bir taraftan vaka sayıları 50-60 bin gibi rakamlara ilerlerken, yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları da yüzde 100’lere yaklaşıyor.  Vaka artışları bu hızla devam ederse özellikle İstanbul, izmir ve Ankara’da ki hastanelerde boş yatak bulmak imkansız hale gelecek. Bu durumun farkında olan uzmanlar ise, hükümete tam kapatmalı en az 15 gün sokağa çıkma yasağı uygulaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar, vaka tablosu verilerinde ki artışlara dikkat çekerek, önümüzde ki son bir hafta sonrasında Türkiye genelinde tam kapamalı sokağa çıkma kısıtlamalasının gelebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.