Taşeron iken Kadro Alan 696'li işçilerin Zorunlu Emekli Edilmeleri TBMM'de

Taşeron iken Kadro Alan 696'li işçilerin Zorunlu Emekli Edilmeleri TBMM'de

Taşeron iken Kadro Alan 696'li işçilerin Zorunlu Emekli Edilmeleri TBMM'de dile getirildi! Sürekli işçi kadrosuna geçirilen taşeronlar büyük haksızlıklara uğruyor!

Sürekli işçi kadrosuna geçirilen taşeronlar büyük haksızlıklara uğruyor!

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AHMET KAYA TBMM'DE SÖZ ALARAK TAŞERON İKEN 4/D İŞÇİ KADROSUNA ATANAN İŞÇİLERİN ZORUNLU EMEKLİ EDİLMELERİNİ VE TAYİN HAKLARININ VERİLMESİ İÇİN TBMM KÜRSÜSÜNDE SÖZ ALMIŞTIR.

İŞTE MİLLETVEKİLİNİN KONUŞMALARI

AHMET KAYA (Trabzon Milletvekili) – 2018 yılında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerimiz, tam “Kadroya geçtik, sıkıntılarımız bitti.” diye düşünürken şimdi de zorunlu emeklilik, tayin, nakil ve terfi haklarının olmaması, düşük zam oranları gibi uygulamalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu işçilerimizden asgari prim gününü tamamlayanlar zorunlu olarak emekli edilmektedir.
 
Açlık sınırının 3.093 lira olduğu bir ortamda, asgari prim günü üzerinden 1.500-1.600 lira tutarlarında emekli aylığı verilen bu insanlarımız âdeta açlığa mahkûm edilmektedir.

Aynı işi yapan diğer kamu işçileri 65 yaşına kadar çalışabiliyorken taşerondan kadroya geçirilen bu işçilerimizin 47-48 yaşlarında zorunlu olarak emekli edilmeleri ve düşük emekli aylığı almaları büyük bir haksızlıktır ve Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır.
 
İktidara çağrımızdır, elinizi vicdanınıza koyun ve bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum