Taşeron İşçi Asgari ücretliye üç ayda bir ek ödeme ikramiyesi

Taşeron İşçi Asgari ücretliye üç ayda bir ek ödeme ikramiyesi

Taşeron İşçi Asgari ücretliye üç ayda bir ek ödeme ikramiyesi

2020 yılı TBMM görüşmelerinde ikinci defa asgari ücretli ücretli için ek ödeme konusu gündeme geliyor

.Asgari Ücretliden Kesilen Vergiler 2020 Muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen asgari ücretlinin mağduriyet konusu ile ilgili olarak il etapta vergi kesintisi konusu gündeme alındı.

2020 yılı asgari ücret maaşı 2.943 TL olarak belirlenirken; kesintilerden kalan 2.334 TL’lik meblağ maaş olarak ödeniyor.Vergi Kesintisi Kaldırılsınİşçi sözcüleri ve muhalefet talebi ile gündeme gelen asgari ücret kesintileri içerisinde yer alan 609 TL’lik kesintinin işçilere verilmesi talep edildi.

Vergi kesintisinin kaldırılmasını talep eden sendikalar ve işçi sözcülerinin bu talebi TBMM’de tartışma oturumunda yeniden gündeme getirilecek.

3 Ayda 1 Maaş İkramiye İlgili kesintilerin kaldırılması neticesinde iki farklı ödeme kanalı açılacak.

İlk olarak yapılan 609 TL’lik vergi kesintisi doğrudan işçi maaşlarına yansıyacak ve asgari ücretli geçim zorluğu yaşayan vatandaşlar için nitelikli bir maaş zammı gerçekleşmiş olacak.

İkinci olarak ise; teklifin kabul edilmesi halinde daha olası görülen durum ile; yapılan kesintiler birikecek ve 3 ayda bir maaşlık ilave ödeme olarak maaşlara yansıyabilecek.Milyonlarca asgari ücretli vatandaş şimdi muhalefetin gündeme getirdiği vergi kesintisi konusunun olumlu bir sonuca bağlanıp bağlanmayacağını merak ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum