Taşeron işçilere KADRO Kamu Çerçeve Protokolünde!

Taşeron işçilere KADRO Kamu Çerçeve Protokolünde!

Tüm kamu işçilerinin merakla sonuçlanmasını beklediği kamu çerçeve protokolü için görüşmelere başlandı.En geç Ağustos ayında sonuçlanması beklenen kamu çerçeve protokolün de sürpriz bir madde de göze çarptı.

Çoğu kamuda taşeron olarak çalışan işçilerin farkına varamadığı veya haberlerinin olmadığı madde şu şekilde kamu çerçeve protokolüne eklenip pazarlık masasına konuldu.


"GENEL TALEPLER

13- 696 SAYILI KHK KAPSAMI DIŞINDA BIRAKILAN KAMU TAŞERON İŞÇİLERİNİN DAİMİ KADROYA GEÇİRİLMESİ 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan ve fakat halen KIT ve diğer kamu kurumlarında, bazı özel bütçeli kuruluşlarda, danışmanlık,yapım işi,çağrı merkezi vb. ihaleli işlerde halen taşeron olarak çalıştırılmaya devam edilen işçiler, kanuni düzenleme yapılarak daimi işçi kadrosuna alınacak ve böylece kamuda taşeron uygulaması tamamıyla sonlandırılacaktır.

14- GEÇİCİ İŞÇİLER

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan geçici işçiler kanuni düzenleme yapılarak daimi işçi kadrolarına geçirilecektir."

KAMU ÇERÇEVE PROTOKÜLÜNÜN BÜTÜN DETAYLARINI YOUTUBE KANALIMIZDA DEĞERLENDİRİYORUZ SENDE TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İŞÇİ PLATFORMUNDA YERİNİ AL

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum