Taşeron ve 4/D işçiler 1000 TL Seyyanen ZAM ,Tayin Hakkı ve Yüzdelik Düzenlemesi istiyor

Kamuda çalışan 696 KHK ile kadroya alınan işçiler 1000 TL Seyyanen ZAM ,Tayin Hakkı ve Yüzdelik Düzenlemesi istiyor

2020 TİS öncesi 1000 TL seyyanen zam Çalışma Bakanlığı'na teklif sunulması beklenirken yüzdelik dilim ve tayin hakkı ise taşeron işçilerin düzenleme bekledikleri bir diğer alan..

23178.jpg

TAŞERON İŞÇİYE 1000 TL SEYYANEN ZAM

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile KHK ile kadroya dahil edilen işçilere her 6 ayda bir yüzde 4 zam yapılmasına ilişkin karar verilmişti. Enflasyon oranları karşısında eriyen bu oranlarda önemli oranda zam bekleyen işçilerin ilk talebi 1000 TL seyyanen zam. Umuyoruz ki Memurlarahaber.com olarak en azından her işçiye bin tl maş zammı verilir.

Bir diğer talep ise taşeron ve 4/d işçiye tayin hakkı

23178-kopya-2.jpg

KAMU İŞÇİSİ TAYİN HAKKI İSTİYOR

Yüzbinlerce kamu işçisi Aile birliği konusunda sorun yaşayan ve  kadroya alınan taşeron işçiler hükümetin bu alanda bir düzenleme yaparak şehirler arası tayin hakkının yeni sözleşmede yer almasını dile getiriyorlar.

BİR DİĞER SORUN YÜZDELİK DİLİM

23178-kopya-2-kopya.jpg

Kamuda kadroya geçen Taşeron işçilerin beklentileri arasında yüzdelik dilim konusu da bulunuyor. Maaşların kadroya alınmadan önceki asgari ücret göre yeniden belirlenmesini isteyen işçiler bu düzenleme ile maaş düzenlemesi talep ediyor

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin yeni sözleşme dönemleri 2020 TİS  1 Kasım itibariyle başlayacak. 2020 TİS görüşmelerinin ise bu tarihten önce başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili youtube videomuzu detaylı olarak izleyebilirsiniz.

 

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum