Taşeron ve 4/D işçilerin 2021 toplu sözleşmesi açıklaması

Taşeron ve 4/D işçilerin 2021 toplu sözleşmesi açıklaması

Taşeron ve 4/D işçilerin 2021 TİS toplu sözleşmesi açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi nde yer alan haberde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sendikalara yetki vermeye başladığını bildirdi. Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul, “Bunu artık duymayan kalmadı. Herkes biliyor. Ancak bakanlık yetkiyi vermiyor. 5-6 bin işçimiz 10 aydır mağdur” dedi.

Kamuya geçen taşeron işçiler ile belediye taşeron işçileri için toplu sözleşme bekleyişi devam ederken, son olarak 2018 yılında Toplu Sözleşme imzalanmış  işçilere YHK kararına göre her 6 ayda bir yüzde 4 zam yapılmıştı. ancak geçen 2 senede işçiler enflasyona ezildi ve maaşları eridi. 

Toplu sözleşmelerle ilgili yapılan son dakika açıklamasında sendikaların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı na yetki başvurusu yaptığı ve bakanlığın bazı sendikalara yetki verdiği bildirildi. 

Cumhuriyette yer alan haberde bakanlığın bazı yerler için yetki verdiği , ancak bazı şehirlerde ve belediyelerde henüz yetki verilmediği, bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

Belediyede eski dönemde Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası çoğunluğa sahipti. Ancak seçimlerin ardından tablo değişti. İşçilerin büyük bir bölümü Türk-İş’e bağlı Belediyeİş Sendikası’na geçti.

Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Belediyeİş Sendikası’na yetki vermiyor. Belediyeİş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul, “İşçilerin 2.5 yıldır yüzde 4’lük zamlara mahkûm edilmeleri antidemokratik, vicdanlara sığmayan bir uygulamaydı. Şimdi bu bitecek, sözleşme imzalayacağız” dedi.

MAAŞ ZAMMI, SOSYAL HAKLAR VE MESLEK KODU

İşçiler , bu sene imzalanacak toplu sözleşmede maaş zammı , sosyal , mali haklar ve meslek kodu düzenlemelerinin yapılmasını istiyor. Öte yandan tayin sorununun da çözülmesi isteniyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından TİS taleplerinizi yazabilir , diğer işçilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum