Taşeron ve 4/D kamu işçisine Fazla Mesai YOK

Taşeron ve 4/D kamu işçisine Fazla Mesai YOK

Taşeron ve 4/D kamu işçisine Fazla Mesai YOK

 Yargıtay, önceki gün gördüğü bir dava taşeron işçiyi fazla mesai ücreti konusunda haksız buldu ve emsal bir karar gerçekleşmedi.

Olay bir belediyeye bağlı alt işverenin taşeron çalışanını işten çıkarması ve davacı işçinin, iş sözleşmesi haksız feshedildiği iddiası ile mahkemeye başvurması ile başladı. İş Mahkemesi işçiyi haklı bularak, haksız fesihten dolayı kıdem, ihbar tazminatları ile fazla çalışma ücreti ve yıllık izin alacaklarının verilmesini istedi.

Konu temyiz isteği ile Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’ne gitti. Fakat daireden önemli bir karar geldi.

Yargıtay işçinin isteklerini reddetti. Özellikle fazia mesai ücreti konusunda işçinin fazla çalışıp çalışmadığı ile ilgili uyuşmazlık bulunduğuna dikkat çekildi.

İşçinin fazla çalışma ile ilgili ispat yükümlülüğüne sahip olduğunu deklare eden Yargıtay, ücret bordrolarına ilişkin de bu kuralın geçerli olduğunu, bordronun altında imzası bulunan işçinin bordroyu bu şekilde kabul ettiğini söyledi.

Yargıtay, davacının tanıklarından işçinin haftada 3 saat fazla mesai yaptığını görse de, davacı işçinin tanığı ile davalı işveren arasında husumet bulunduğunun anlaşıldığını, tanığın işveren aleyhine dava açtığının görüldüğünü söyledi. Tanıklar dışında  da davacının fazla mesai yaptığını gösteren başka delil olmadığına karar verdi.

Bu şekilde işçinin fazla mesai ücreti ile ilgili talebi reddedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.