Taşeron ve geçici işçilere kadro 12 ay maaş yarın TBMM'de

Taşeron ve geçici işçilere kadro 12 ay maaş yarın TBMM'de

Taşeron ve geçici işçilere kadro 12 ay maaş yarın TBMM'de

Binlerce geçici işçinin beklediği müjde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ulusal TV de az önce  konustu.

Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesini içeren çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Bakan, hazırlanan metnin yarın yani 7 Mart Sali günü  Ak Parti grubu tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulacağını söyledi. Bilgin, seçim sürecine girilmeden,

Meclis çalışmalarına ara verilmeden geçici işçilerin sorunlarının çözüleceğini vurguladı. Geçici işçilerin sorunlarının çözümünün ardından çalışma hayatının bir diğer kanayan yarası taşeron işçiler. Bakan Vedat Bilgin  kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarının çözümü için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

işte video

GEÇİCİ İŞÇİLERİN DURUMU?
Geçici işçilerin çalışma süreleri 5 ay 29 gün ile 9 ay 29 gün arasında değişiyor. Geçici işçiler, Devlet Demiryolları, Orman Genel Müdürlüğü, Şeker fabrikaları ve benzeri kurumlarda görev yapıyorlar.


60 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemede geçici işçilerin çalışma süreleri üzerinde duruluyor. 12 ay çalışılacak bir model üzerinde çalışmalar devam ediyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum