Taşeron ve Geçici işlere KADRO Açıklaması! Son Dakika!

Taşeron ve Geçici işlere KADRO Açıklaması! Son Dakika!

Taşeron ve Geçici işlere KADRO Açıklaması! Bakandan geldi! Son Dakika!

Kamuda en büyük sorunları yaşayan iki kesim olan geçici işçi ve taşeron işçi kadrosundaki personeller için umut verici gelişmeler yaşanıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sıkça gündeme getirdiği ve sıkça soru önergesi sunduğu konuların başında gelen geçici ve kampanya dönemindeki işçilerin kadroya alınması için önemli bir açıklama geldi.

BAKAN AÇIKLADI! TAŞERON VE GEÇİÇİ TAŞERON İŞÇİYE KADRO ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Bugün açıklama yapan  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Söz konusu işçilerimizin daimi statüye alınması ile ilgili mevcut yasa ve yönetmelikler de dikkate alınarak, nasıl bir çözüm oluşturulabileceği konusunda girişimlerimiz devam etmektedir” AÇIKLAMASINI YAPTI!

Bakan Pakdemirli'nin taşeron ve geçiçi işçilerine kadro için bu açıklamayı yapmasında etkili olan Ömer Fethi Gürer'in TBMM'de verdiği soru önergesi olmuştu. Gürer konu ile ilgili TBMM'ye verdiği soru önergesinde;

 “Kamuda geçici işçi olarak çalışan,  işçi sayısı kaçtır? Türk Şeker sanayi üretim alanında ustalığı ve tecrübesiyle yıllardır çalışan geçici işçilere kadro verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” ifadelerini kullanmıştı.

1334 Şeker Fabrikası geçici işçisi için verilen bu önerge işe yaradı.
 
TAŞERONA DA BENZER YAKLAŞIM 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in ısrarcı olduğu konuların başında 696 sayılı KHK kapsamının dışında kalarak kadro alamayan taşeronlar bulunuyor.

Gürer bu konuda son olarak TBMM'ye verdiği önergede;

 “696 sayılı KHK ile kamuda çalışanların bir kısmı kadroya alındı ancak KİT çalışanları ve hizmet alım sözleşmesinde %70 oranına takılanlara kadro verilmedi. Eşit işe eşit ücret uygulanmadı. Belediye çalışanları belediye kadrosuna değil şirket kadrosuna alındı. Karayollarında 14 bin ve PTT çalışanı 17 bin kişinin taşeron olduğu dikkate alındığında taşeron sorununun ne kadar ciddi boyutlarda olduğu somut şekilde görülüyor. Bu durumda binlerce kişi var. Hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, kamuda kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis, güvenlik çalışanları gibi on binlerce kişiye kadro hakkı verilmelidir”  ifadelerini kullandı.

Ömer Fethi Gürer'in bu ısrarlı çabaları sonuç verebiliyor.Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz! 

MEMURLARAHABER.COM

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum