Taşerona Bayram Öncesi İkramiye Ödenemeyecek mi?

Taşerona Bayram Öncesi İkramiye Ödenemeyecek mi?

Taşerona Bayram Öncesi İkramiye Ödenemeyecek mi?

   Dolardaki aşırı değerleme bütçe dengelerini de alt üst etti. 
  Bu ortamda kamu işçilerine yapılması gereken ilave tediyenin bayram öncesinde ödenmesi oldukça zorlaştı.

   Taşeronda kadroya geçenler de dahil olmak üzere kamuda milyonlarca işçi, kurban bayramı öncesinde ikramiye ödenmesini bekliyor. Devlete geçen yıl ikramiye ödemesini 25 Ağustos'ta yapmıştı.

   Taşeron işçilerden kadroya geçenler dahil milyonlarca kamu işçisi 6772 sayılı Kanuna göre ödemesi yapılan ilave tediyeyi beklemektedir.

   6772 sayılı Kanuna tabi kurumlarda çalışan işçilere yıllık toplam 52 gün ilave tediye ödenmektedir.

   İlave tediyeler Bakanlar Kurulu kararları ile belirlenen tarihlerde 13 er günlük olmak üzere toplam 4 taksit üzerinden hesaplanmakta ve ödenmekteydi. Yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ödenecektir. Buna göre 2018 yılında 6772 sayılı Kanunun 1 maddesine göre ödenecek olan ilave tediyelerin 13+13 gün üzerinden Ocak ve Haziran aylarında ödeneceği Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmişti.

  2018 yılı için 6772 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre ödenecek 26 günlük ilave tediye tarihleri halen belirlenmemiştir. Ancak, 2017 yılında yapılan ikinci 26 günlük ilave tediye ödeme tarihleri bizlere 2018 yılı içinde aynı tarihlerin esas alınabileceğini hatta bayram nedeniyle daha erkene de çekilebilceğini düşündürüyor. 2017 yılının ikinci 26 günlük kısmının birinci yarısının 25 Ağustosta ikinci 13 günlük yarısının da 25 Aralıkta ödendiği görülmüştür. Dolayısıyla milyonlarca kamu işçisinin gözü-kulağı Bayram öncesinde çıkmasını beklediği Cumhurbaşkanı Kararnamesinde.
SGKRehberi

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON SAYFASI TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum