Taşeronda Erdoğan'dan belediye başkanlarına talimat

Taşeronda Erdoğan'dan belediye başkanlarına talimat

Taşeronda Erdoğan'dan belediye başkanlarına talimat

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bakanlıklar ve kurumlara 25 Ekim 2019 tarihli 'Sözleşmeli personel ve sürekli işçi istihdamı' konulu resmi yazısı sonrası taşerondan belediye şirketlerine geçen işçileri ilgilendiren bir önemli açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan bizzat belediye başkanlarını taşerondan geçen işçiler için uyardı.

Taşeron şirketlerden genel idarelere ve belediye şirketlerine geçen işçilere Cumhurbaşkanlığı 25 Ekim'de yayınladığı yazıda taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler içinde geçiş yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilmeleri, yürütmekte oldukları hizmetler dışında başka hizmetlerde çalıştırılmaması istendi.

Özellikle taşeron şirketlerde çalışırken belediye şirket işçiliğine geçen işçilerde son yerel seçimler sonrası hemen hemen tüm siyasi partilerin belediye başkanları tarafından işten çıkarmalar gerçekleşti. Halen işten çıkarılma korkusu yaşadıklarını söyleyen taşerondan şirket işçiliğine geçen işçileri ilgilendiren önemli açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Genel Merkez’de partisinin büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda buluştu.

Türkiye Gazetesi'nden Damla Peker'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Genel Merkez’de partisinin büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda belediyelerin borçları ve işten çıkarmalar gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, eski belediyecilik tecrübelerini başkanlarla paylaşan Erdoğan “Belediye başkanlığından gelme bir siyasetçi olarak sizleri en iyi benim anlayacağımı düşünüyorum. 1994’te kazandığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını ömrüm boyunca da gururlanacağım bir vazife olarak gördüm” dedi.

Toplantıda işçi çıkarmaları ve belediyelerin borçları da gündeme geldi. Her gün çeşitli şehirlerdeki belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısı, işten atma, tehditlere kadar pek çok vicdan yaralayıcı haberlerle karşılaştığını söyleyen Erdoğan “Sizden ricam işçileri siyasi kanaatlerinden dolayı, sendikacılığından dolayı ayrıştırmayın. Kucaklayıcı davranın” diye konuştu.

696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerde çalışan işçiler genel idarelerede sürekli işçi kadrosuna geçerken belediyelerde taşeron olarak çalışan işçiler Belediye şirket işçiliği'ne geçtiler. Şirket işçiliğinin bir 'kadro' olmadığını gerek sendikalar gerekse de işçiler çeşitli platformlarda gündeme getirdiler ve bu konuda basında da haberler yer aldı. Şirket işçiliği kadro olsa idi işten çıkarma diye bir durumun olmayacağını ifade eden işçiler kendilerine de belediye işçiliği kadrosu verilmesini istiyorlar. Konu belediye işçiliği kadrosu ile esasında tamamen ortadan kalkacaktır.

Bazı belediyelerin sendika değiştirme baskısı uyguladığını kaydeden Erdoğan, “Sizden ricam işçileri siyasi kanaatlerinden, sendikacılığından dolayı ayrıştırmayın. Kucaklayıcı davranın” dedi.

 

Toplantıda, bazı belediye başkanları borç yüklerinden dolayı endişelerini dile getirdi. Başkanlar, belediyeleri borçlu teslim aldıklarını belirtirken; belediye gelirlerinin de arttırılmasını istedi. Erdoğan, kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladığında büyük borç yüküyle karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, “Borçlarımızı sabırla ödedik. Sizler de borçlarınızı bitirin ve yeni projeler üretin. Birçok projeye maddi destekte de bulunacağız” ifadelerini kullandı. Yeni kaynaklar üreterek borçların aşılabileceğini vurgulayan Erdoğan’ın, bakanlara da, başkanların projelerinin desteklenmesi talimatını verdiği öğrenildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.