Taşerondan Kadroya Geçen O Kamu işçilerinin Mağduriyeti Yargıya Taşındı!

O Kamu işçilerinin Mağduriyeti Yargıya Taşındı!

BAKIM PERSONELİNİN MAĞDURİYETİ YARGIDA
14+14 SİSTEMİNDE VERİLMEYEN ÖDEMELER İÇİN YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

BAKIM PERSONELİNİN MAĞDURİYETİ YARGIDA

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL 

Pandemi sürecinde özellikle Huzurevleri, Çocuk Evi Sitesi, Engelsiz Yaşam Merkezleri ve Çocuk Evleri’nde 14 gün aralıksız çalışma düzeni ile evlerine hiç gitmeden çalışan Bakım ve Güvenlik Personelinin uğradığı mağduriyet ile ilgili açılan davalar devam ediyor.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, söz konusu personelin Nisan 2020 tarihinden bu yana  pandemi koşulları nedeniyle  farklı bir çalışma sistemine geçirildiğini hatırlatarak   “ Özellikle Huzurevleri, Çocuk Evleri Siteleri, Engelsiz Yaşam Merkezleri ve Çocuk Evleri’nde vb. kurumlarda çalışan binlerce Bakım Personeli ve bazı güvenlik elemanları 14 gün aralıksız  şekilde çalışıp, 14 gün dinlenerek görev yapmaktadır. Dinlenme süresi sayılan 14 günlük zaman diliminde ise   evlerinde her an görev hazır bekletilmektedirler.

İşçiler bu çalışma sisteminde hiç ara vermeksizin, evlerine gitmeden, ailelerini görmeden sürekli kurumda kalarak 7/24 çalışmakta, ara dinlenme sürelerini dahi kullanamamaktadırlar. Bu çalışma sisteminin ağırlığı bir yana hak ettikleri fazla mesai ücreti, gece çalışma ve hafta tatili ücreti de alamamaktadırlar” dedi. Sert, bu durumda olan Bakım Personeli ve bazı işyerlerindeki güvenlik elemanları için Ankara İş Mahkemeleri’nde açılan davaların devam ettiğini, Sendika olarak hak arama mücadelesinden asla vazgeçilmeyeceğini söyledi.

14+14 sisteminde çalıştırılan personelin ödenmeyen fazla mesai, gece çalışma ve hafta tatili ücret alacağına ilişkin Ankara 32. İş Mahkemesi 2020/915 E., Ankara 40. İş Mahkemesi, 2020/491 E. Sayılı dosyaları ile açılan davalar devam ediyor.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.