Taşeronlar Askerlik Borçlanması İle Kıdem Tazminatını Nasıl Artırabilir?

Taşeronlar Askerlik Borçlanması İle Kıdem Tazminatını Nasıl Artırabilir?

Taşeronlar Askerlik Borçlanması İle Kıdem Tazminatını Nasıl Artırabilir?

Askerlik borçlanması ile kıdem tazminatı nasıl arttırılabilecek?

Askerlik borçlanması, vatandaşların sigorta tarihlerini öne çekerek daha erken emekli olmalarına imkan sağlıyor. Kadroya geçen taşeron işçiler, özelde sahip olamayacakları bir hakka devlette kavuştu.

Özel sektörde çalışanlar sadece son çalıştıkları yerden kıdem tazminatı alabilirken, kamuda çalışan işçiler çalıştıkları tüm yılların kıdemini alabiliyorlar. Bir kamu işçisi askerlik borçlanması yaparsa bu çalışma süresine eklenecek ve her yıla 30 gün üzerinden kıdem tazminatı ödemesi yapıldığı hesaba katılırsa 18 aylık askerlik borçlanmasında bir işçi 1,5 aylık ücret tutarında kıdem tazminatı alabilecek.

KAMUDAYKEN BORÇLANMAYI YAPIN

Askerlik borçlanmasının kıdem tazminatına eklenmesi için borçlanma kısmını kamuda çalışırken yapın. Daha önce yaptığınız askerlik borçlanması önceki bağlı olduğunuz kanunun kapsamına girer. Ancak borçlanmanın yapılması için askerliğinizi ne zaman yaptığınız farketmiyor. Özelde iken e askerliğinizi yaptıysanız yine bu kapsama giriyor.

NE KADAR KIDEM GETİRİSİ VAR

Askerlik borçlanması için 2018 itibarıyla günlük 21.65 lira prim ödemek gerekmektedir. 18 ay askerlik yapan bir kamu işçisi, 540 güne kadar  askerlik borçlanmasına gidebiliyor. 540 günlük askerlik borçlanması ise 11 bin 690 lira prim demektir.
habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.