Taşeronun Enflasyon Farkı Ödensin Sendikal Hakları Verilsin

Taşeronun Enflasyon Farkı Ödensin Sendikal Hakları Verilsin

Taşeronun Enflasyon Farkı Ödensin Sendikal Hakları Verilsin

DİSK/Genel-İş İstanbul Şubeleri, Kadıköy İskelesinde 9 Ekim Salı günü yapılan basın açıklamasında “Krizin Faturasını Emekçiler Ödemeyecek” dediler, “Ücretler Derhal  Artırılsın”, “Vergi Adaleti Sağlansın”, “Elektriğe, Doğalgaza, Ulaşıma, Suya Zam Yapılmasın”, “Kamuda Kadro İstiyoruz” taleplerini haykırdılar.

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTİYORUZ

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan basın açıklamasında yaptığı konuşmada “Kadro talebi eşitlik talebidir; kadro talebinden asla vazgeçmeyeceğiz. Üyelerimizin ve bu durumdaki tüm işçiler için güvenceli iş ve adil bir ücret mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Artık ücretler faturalara ve kiraya zor yetmekte, temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz halde. Bu hayat pahalılığı koşulları altında işimiz, iş güvencemiz ve insanca yaşamak için mücadele ediyoruz” dedi.

“ÜCRETLER DERHAL ARTIRILMALIDIR”

Arzu Çerkezoğlu, son olarak DİSK’in taleplerini dile getirdi: “Ücretler derhal artırılmalıdır, enflasyonla güncellenmelidir. Krizin faturasını çalışana kesen toplu işten çıkarmalar yasaklanmalıdır. İşsizlik Sigortası Fonu’nda biriken bizim paramız amacı dışında kullanılmamalıdır, işsizleri, işçileri korumak için kullanılmalıdır. Dünyanın en adaletsiz vergi sisteminin olduğu ülkemizde, tüm vergi yükünün işçiye yüklendiği bu sistemde vergi adaletinin sağlanmasını ve çok kazanandan çok vergi alınmasını, kârın, faizin, rantın vergilendirilmesini istiyoruz. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Elektrik, su, doğal gaz başta olmak üzere temel tüketim maddelerine kamusal hizmetlere zam yapılmamasını ve asgari kullanım bedelinin ücretsiz olması gerektiğini söylüyoruz. Bütün bunlar krize karşı bu 81 milyonu korumak için atılması gereken ve atılabilecek adımlardır.”

ENFLASYONA MAHKUM OLMAMAK VE TAŞERONUN TEDİYE HAKKI

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da da hayat pahalılığına, ücretlerin erimesine karşı; özgür toplu sözleşme hakkı, %25 enflasyon karşısında %4’e mahkum olmamak ilave tediye alacaklarımız için alana çıktık diye konuştu.

SENDİKAL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ

Bu eşitsizlikler kadar önemli olan bir konu da 696 sayılı KHK ile ortaya çıkan sendikal hak ihlalidir. Ortada Anayasa ile garanti altına alınmış sendika, toplu iş sözleşmesi ve grev hakları varken, üstelik bu haklar ayrıca uluslararası sözleşmelerin güvencesi altındayken işçilerin evrensel sendikal hakları merkezi idareye geçişi yapılanlar için 31 Aralık 2020’ye; belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler için 30 Haziran 2020 tarihine kadar askıya alınmıştır.

Ayrıca işçilerin bu haklarını askıya almak yetmezmiş gibi ücret artışları 6 ayda bir yüzde 4 artışla sınırlanarak işçiler ekonomik açıdan sanki cezalandırılmıştır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.