TC Kimlik numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat:

TC Kimlik numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat:

TC Kimlik numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından yükseköğretim öğrencilerine sağlanan öğrenim kredisi sonuçları ile ilgili TC kimlik numarasının son hanesinin 0, 2, 4, 6, 8 olanlara duyuru yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından yükseköğretim öğrencilerine sağlanan öğrenim kredisi sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ve kredi fırsatından yararlanan öğrenciler paralarını ne zaman alacaklarını araştırmaya başladı.

Kasım ödemeleri yapılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısının ardından KYK ve Burs sonuçları açıklanmıştı. Açıklamanın ardından öğrenim kredisinden ilk kez faydalanacak olanlara Ekim, Kasım ve Aralık ayında 3 aylık biriken burs ve kredinin toplu bir şekilde olacağı bildirildi.


KYK Burs ve kredi ödemelerinin 3 aylık toplu olacağı bildirilirken TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerin yapılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından yükseköğretim öğrencilerinin Ekim Kasım ve Aralık burs ve kredi ödemelerinin toplu olarak yapılacağı bildirildi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Daha önceki dönemlerde 150 bin öğrenciye burs verilirken ilk defa 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde bu sayı 30 bin kişi artırılarak 180 bine yükseldi. Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı. Öte yandan, burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.” ifadelerinde bulunuldu.

3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE KADAR?

2022 KYK bursu lisans için 850 TL, yüksek lisans için 1700 TL ve doktora için ise 2550 TL oldu.

Ancak ilk kez ödeme alacak olanlar için burs ve krediler 2021 ekim, kasım ve aralık ayı ücreti üzerinden hesaplanacak.

2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL. Bu oranların 3 aylık toplamı hesaplara yatırılacak.

Buna göre;

Lisans öğrencileri 3 aylık ödeme olarak 1950 TL

Yüksek lisans öğrencileri 3900 TL

Doktora öğrencileri ise 5850 TL ödeme alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.