TECRÜBELİ BOŞANMA AVUKATI

TECRÜBELİ BOŞANMA AVUKATI

.

 

Uzmanlık alanlarımızdan bir tanesi de boşanma davalarıdır. Yılların verdiği deneyimle boşanma avukatı hizmeti vermeye devam ediyoruz. Boşanma davalarında önemli hatta ideal olan tek celse de davanın sonuçlandırılmasıdır.

Çünkü dava süreci uzadıkça, taraflar arasında gerilim artar. Kültürümüzde evlilik önemli bir kurumdur. Aslında her iki tarafta evlilik kurumunun bitmesini istemez. Ama arada sevgi ve saygı adına hiçbir şey kalmamışsa, boşanma olayının da gerçekleşmesi gerekir.

 Sürecin Uzaması Sorundur!

Birçok kişi devletin sağladığı avukatlarla boşanma davalarını sonuçlandırmaya çalışır. Oysa ki devletin verdiği avukatlar genelde tecrübeli değildir. Tecrübe, özellikle boşanma davalarında olmazsa olmazlardandır.

Standart bir boşanma davasında o kadar çok detay vardır ki, daha önceden bu tür davalara girmemiş ya da yeterince boşanma davası görmemiş bir avukat, doğal olarak süreci sağlıklı yönetemeyecektir.

İnsan Psikolojisinden Anlamalıdır

İyi bir boşanma avukatı, insan psikolojisinden kesinlikle anlamalıdır. AHD Durak Hukuk Bürosu olarak insanları kesinlikle anlıyoruz. Çünkü bugüne kadar katıldığımız yüzlerce davada, birçok insan tanıdık.

Eğer insanların psikolojisini anlayarak dava sürecini yönetirseniz, davanın daha çabuk ve kolay tamamlanabileceğini göreceksiniz.

Boşanma avukatı, dava sürecinde her iki tarafından haklı olduğunu düşündüğünü bilmelidir. Zaten burada amaç kimin haklı olduğunu ortaya çıkarmak ve haklı olana hakkını teslim etmektir.

 Evlilik Birliği Neden Sarsılır?

Ülkemiz şartlarında en büyük neden ekonomidir. Kültürün de evlilik birliğinin sarsılmasında büyük rolü vardır. Halk arasında evlilik, yalnızca karı ve koca arasındaki birliği ifade etmez. Tüm akrabaların birleşmesi kavramını ifade eder. Burada da devreye saygı ve sevgi girer.

Dolayısıyla iyi bir boşanma avukatı, içinde yaşadığı kültürü de iyi bilmelidir. Ayrıca toplumsal psikoloji alanında da deneyim sahibi olmalıdır.

Gördüğünüz gibi boşanma davalarında birçok unsur devreye girer. Tüm bu unsurların iyi anlaşılması gerekir ki, dava sağlıklı bir şekilde sonuçlansın. Yani boşanma avukatı, yalnızca kanun maddelerini ve duruşma salonunda nasıl davranacağını bilmekle yetinemez.

Özellikle boşanma avukatı böyle bir lükse sahip değildir. Boşanma davalarını yakından ilgilendiren kültür ve insan psikolojisi alanında da uzmanlaşmış olması gerekir.

Ancak o zaman davayı en az sorunla kazanabilir.

AHD Hukuk Bürosu: “Hakkınızı arıyoruz, hakkınızı koruyoruz!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.