TEK DOZ BİONTECH AŞISI OLANLAR DİKKAT

TEK DOZ BİONTECH AŞISI OLANLAR DİKKAT

TEK DOZ BİONTECH AŞISI OLANLAR DİKKAT! ÖNEMLİ AÇIKLAMA...

Delta varyantı paniğe neden oldu. Delta varyantının etkisiyle dünya genelinde vaka sayıları artışa geçti. Salgına karşı uygulanan aşıların Delta varyantına karşı etkili olup olmadığı merak konusu oldu. İngiliz bilim insanları konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmayla birlikte Türkiye’de de kullanılan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkisi ortaya kondu.

2 DOZ BİONTECH AŞISI DELTA VARYANTINA KARŞI ETKİLİ Mİ?
Delta varyantı nedeniyle vaka sayıları artışa geçti. 20 bine yakın kişiden alınan verilerin incelenmesi ile elde edilen sonuçlara göre, 2 doz Biontech aşısı Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede yüzde 88 etkili.

Reuters’ta yer alan habere göre, Public Health England (PHE) araştırmacıları bir başka varyant olan Alpha için de bu aşıyı mercek altına aldı. Bilim insanları iki doz Pfizer aşısı Alpha varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede yüzde 93.7 etkili olduğunu saptadı.


 
TEK DOZ AŞI OLANLAR DİKKAT!
PHE söz konusu aşının ilk dozunun Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalığa karşı yaklaşık yüzde 33 etkili olduğunu söylemişti. Son çalışma ile bu oran yüzde 36’ya revize edildi.

TÜRKİYE’DE KAÇ KİŞİDE DELTA VARYANTI GÖRÜLDÜ?
Delta varyantı Türkiye dahil şu ana kadar 98 ülkede görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 36 ilde 750 delta varyantı, 3 ilde 3 kişide ise Delta Plus varyantı görüldüğünü açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.